ekonomijobb.se

logga

Arkivarie till avdelningen Dokumentation

Ort
Utgår

2021-10-25

Ansök nu

Arkivarie till avdelningen Dokumentation

Stockholm

Ref 21-25535

Som Finansinspektionens arkivarie arbetar du löpande med myndighetens arkiv- och informationsredovisning. Du deltar i arbetet med att ta fram verksamhetsprocesser, dokumenthanteringsplaner och även att förbereda och ta emot information från avställda it-system. Du sköter även vården av närarkiv och arkivdepå. Du har stor erfarenhet av att genomföra bevarande- och gallringsutredningar för information i it-system. Du deltar med din sakkunskap som kravställare i myndighetens utvecklingsarbete och digitalisering.

Du arbetar som ensam arkivarie i samarbete med chef, systemförvaltare och registratorer på Dokumentationsavdelningen. Arkivarien har också en nära dialog med verksamhet och håller regelbundet i utbildningar

Vi söker dig som erfarenhet av arbete med olika ärendehanteringssystem och e-arkiv samt flera års erfarenhet av att arbeta som arkivarie inom offentlig förvaltning och mycket god kännedom om tryckfrihetsförordningen, arkivlagen och offentlighets- och sekretesslagen. Har du tidigare arbetat med Platina samt har erfarenhet från införandeprojekt av e-arkivsystem är det meriterande. Det är ett krav att du har högskoleutbildning om minst 60-hp (eller motsvarande) arkiv- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av att genomföra bevarande- och gallringsutredning när det gäller information i it-system hos offentlig förvaltning samt erfarenhet av att arbeta med bevarande av digital information och omhändertagande av information ur it-system. Du kan  uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du uthållig, självgående och initiativtagande. Du vågar och har mod att agera och fatta beslut, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och bidrar till ett gott samarbe. Arbetet på FI förutsätter att du har integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Kristian Gunnfors på 08-408 980 57.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 25 oktober 2021. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Länk till den här sidan
https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1506&rmlang=SE

Dela detta jobb

logga
Arkivarie till avdelningen Dokumentation

Finansinspektionen