ekonomijobb.se

Logo

Arbetsledande ekonom

Ort
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Arbetsledande ekonom

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.

Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Enheten för verksamhetsstöd består av funktionerna centraldiarium, ekonomi, kommunikation, personal och service.

Arbetsuppgifter
Som funktionsansvarig för ekonomifunktionen har du det övergripande ansvaret för att driva, samordna och utveckla ekonomifrågorna inom myndigheten. Du har ett nära samarbete med länsrådet där du förväntas bidra med ett synsätt som gagnar myndigheten som helhet. I uppdraget ligger det att medverka till att utveckla vår verksamhetsstyrning och att skapa och analysera ekonomiska beslutsunderlag i strategiska frågor till länsledningen och enhetschefer. Du är underställd enhetschefen för verksamhetsstöd.

På ekonomifunktionen leder du arbetet med löpande redovisningen, årsbokslut och årsredovisning, budgetuppföljning och finansieringsfrågor. Ekonomifunktionen består idag av sex personer som arbetar med ekonomi och upphandling.

Du kommer att anställas som ekonom med förordning som funktionsansvarig. Förordnandet är normalt på 2 år och särskilt lönetillägg utgår för uppdraget.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi samt har erfarenhet av förvaltnings- och projektekonomi. Du bör även ha erfarenhet av arbetsledning och erfarenhet av utvecklingsarbete. Det är meriterande om utvecklingsarbetet har inriktning mot digtalisering. 

Som ekonom med funktionsansvar hos oss är det viktigt att du har förmågan att driva arbetet och utvecklingen vid funktionen strategiskt, operativt, målinriktat och proaktivt. Som ledare skapar du goda förutsättningar för funktionen att göra ett bra arbete genom ett öppet och inkluderande arbetssätt. Du föregår med gott exempel och skapar ett gott arbetsklimat. Du som person är strukturerad i ditt arbetssätt och har en mycket god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har förmågan att skapa goda relationer med personer på alla nivåer inom organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är en merit om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, klass 2. Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll är en förutsättning för att tjänsten ska övergå till tillsvidareanställning. Säkerhetsprövningen genomförs av Länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 2008-2018

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Adecco. Ansökan sker via Adeccos hemsida www.adecco.se/lediga-jobb

Vid frågor kontakta Adecco konsultchef Ulrika Struve, 023-70 55 96 alternativt ulrika.struve@adecco.se.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Arbetsledande ekonom

Länsstyrelsen Gävleborg