ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Är du nyexaminerad civilingenjör – se hit!

Företag Aaron Sprint
Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-10

Ansök nu

Är du nyexaminerad civilingenjör – se hit!

Nu söker vi en Finance Engineer/Business Controller till Moanks huvudkontor i centrala Stockholm.

Är du i början av karriären och vill arbeta i en utvecklande kvantitativ roll på ett modernt och entreprenöriellt fintechbolag? Moank är ett fintechbolag under tillsyn av Finansinspektionen. Med hjälp av innovation och ny teknik erbjuder Moank lån till attraktiva villkor. Det är alltid enkelt, personligt och anpassat efter våra kunders behov. Du kommer hos oss erbjudas en bred, utvecklande och spännande roll där du får arbeta strategiskt och analytiskt.

Bank- och finansbranschen är under stor förändring. Moank grundades 2015 med en strävan efter att föra den finansiella bankvärlden närmare den mänskliga, och att bli den aktör som saknades i branschen – ett företag som satte människan i första rummet. Genom innovativ teknik och mänsklig närvaro skapar vi en djup förståelse för varje enskild kund. Vi erbjuder trygga produkter till hållbara villkor som främjar en sund, ansvarsfull och långsiktig privatekonomi.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss blir du del av ett entreprenöriellt bolag där du tillsammans med drivna kollegor får möjlighet att bygga framtidens bank! Vi är en platt organisation med korta beslutsvägar där du ges stora möjligheter att påverka. Du fyller en viktig funktion i vår organisation och ges därför ett stort ansvar och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter.

Om rollen

I rollen som Finance Engineer/Business Controller kommer du med stöd från bolagets finanschef och analysavdelning arbeta med det finansiella arbetet i Moank. Du kommer att delta i utvecklingen av datadrivna processer inom statistik och maskininlärning med inriktning mot finansiell rapportering och analys.

Rollen innefattar bland annat att:

  • Utveckla processer och analyser, både ifrån ett övergripande bolagsperspektiv samt på affärsområdesnivå för att utveckla affären.
  • Effektivisera informationsflöden och bygga processer som underlättar rapportering.
  • Regelbundet skapa finansiella prognoser och budget på gruppnivå samt för enskilda produkter.
  • Vara delaktig i upprättande av affärsplaner samt stödja affärsansvariga i finansiella frågor.
  • Rapportering till Finansinspektionen, finansiell rapportering till ledningsgrupp samt styrelse, och sammanställning av annan extern finansiell information.

Om dig

Vi ser positivt på dig som är nyexaminerad civilingenjör och som är redo att ta steget in i arbetslivet. Vidare har du väldigt god förmåga att hantera data och känner dig bekväm i något programmerings- och analysverktyg för att snabbt få fram svar på frågor. Har du något eller några års arbetslivserfarenhet inom exempelvis bankväsendet eller har arbetat som managementkonsult med inriktning på finansiella företag är detta meriterande.

Dessutom besitter du följande egenskaper:

  • Hög genomförandeförmåga och har lätt för att sätta dig in i problemformuleringar och nå en lösning.
  • God förmåga att förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt.
  • God kommunikativ förmåga och vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du nyfiken, gillar högt tempo men tummar inte på kvalitet. Du är ödmjuk inför arbetsuppgifter och mot dina kollegor. Som Finance Engineer vill du vara med och bidra med dina kunskaper i Moanks fortsatta resa att bygga framtidens bank.

Ansökan och kontakt

Låter detta som du? Bra! Vi ser fram emot din ansökan.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Aaron Sprint. Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV redan idag! Urval och intervjuer sker löpande.

För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Ellen From på tel. 073 344 47 48 eller ellen.from@aaronsprint.se, alternativt Alexia Petrini på tel. 0701 46 60 65 eller alexia.petrini@aaronsprint.se

Mer om Moank

Ett humant lån - Vi är alla människor med känslor, hopp och drömmar, stora som små, oavsett vart vi befinner oss i livet. Moank finns här för dig genom att erbjuda sund och ansvarsfull långivning utifrån dina ekonomiska förutsättningar när du behöver det. Med en personlig kontakt och stöd genom hela processen tar vi fram ett låneerbjudande anpassat för att skapa långsiktig ekonomisk trygghet för dig. Det är vad vi kallar ett humant lån från Moank.

Ansvarsfull utlåning - Vi bryr oss om dig och din ekonomi. Därför säger vi även nej ibland, om det skulle behövas. Moank vill bidra till en sund och ansvarsfull utlåning genom lyhördhet för dina behov och förutsättningar för en god och hållbar privatekonomi. Du kan därför alltid känna dig trygg när du ansöker och blir beviljad lån hos oss.

 

 

Dela detta jobb

logo
Är du nyexaminerad civilingenjör – se hit!

Aaron Sprint