ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

AP Manager till Oriola

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-29

Ansök nu

AP Manager till Oriola

Är du förändringsbenägen, driven och ansvarsfull? Tycker du om analys, processförbättringar och vill ha personalansvar? Vill du arbeta i ett bolag som har i uppdrag är att vara “Health for life”? Då kan tjänsten som Team Manager Accounts Payable på Oriola vara något för just dig!

Oriola bedriver detaljhandel, grossist- och distributionsverksamhet inom läkemedel och handelsvaror i Finland och Sverige. Kronans Droghandel Apotek AB är en del av Oriola koncernen.

Oriola är nu i behov att rekrytera en, driven och ansvarsfull Team Manager Accounts Payable till kontoret på Kungsholmen. Oriolas shared service center (SSC) har en tid befunnit sig i en transformationsfas, där systemlösningar digitaliserats och processer effektiviserats och harmoniserats. Nu söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa framåt. I denna roll är det därför viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och vill bidra till att driva och skapa effektiva processer i våra flöden. Du har flertalet kontaktytor bland att med vår fakturahanteringsleverantör, vårt Accounts Receivable Team, GL & Reporting Team, och Business Control. Därför tror vi att du ser kontakt med människor som något naturligt och positivt. I rollen ingår även samarbete med moderbolaget i Finland. Som Team Manager Accounts Payable har du personalansvar för tre medarbetare för och rapporterar till Director of Financial Shared Services.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för fakturahantering, betalningar, påminnelse- och inkassohantering
  • Månadsbokslut: kostnadsanalys, avstämningar mm
  • Anläggningstillgångar: hantering/underhåll anläggningsregister, bokföring avskrivningar samt internrapportering HFM till koncernen
  • Hyresavtal: hantering, underhåll avtalsregister, bokföring och rapportering IFRS16 till koncernen
  • Cash Flow rapportering
  • Ansvar för utveckling, effektivisering och automatisering av AP processer
  • Personalansvar för tre medarbetare
  • Driva och ingå i diverse interna projekt
  • Ingår i SSC ledningsgrupp för Sverige och Finland
  • Ingå SSC ledningsgrupp för Sverige och Finland

Din Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen i Ekonomi eller liknande med erfarenhet från liknande roll i större flöden Vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara delaktig i att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har mycket goda kunskaper i office-paketet och i synnerhet i Excel. Vi tror att du har erfarenhet av olika system och har du kommit kontakt med IFRS16 är det starkt meriterande.

Vidare söker vi dig som är mycket mer än en sedvanlig kvalificerad redovisnings ekonom, vi söker dig som drivs av förändring, är resultatorienterad, uthållig och har en god analytisk höjd. Du är strukturerad, har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samt trivs med att ha många kontaktytor i organisationen.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Oriola med Mpya Finance. Urval och interjvuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

AP Manager till Oriola

Mpya Finance AB