ekonomijobb.se

Ansvarig för SEK:s hållbarhetsrapportering

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-07-07

Ansök nu

Ansvarig för SEK:s hållbarhetsrapportering

Är du ekonom och lockas av att få komma till en verksamhet där hållbarhet står högt på agendan, och där du ges möjlighet att axla en nyckelroll i arbetet med hållbarhetsredovisningen? Söker du en dynamisk arbetsplats och en roll där du får ta stort eget ansvar och ges utrymme att vara med och påverka inom ditt område? Hållbarhet är en central och självklar del i SEK:s strategi, och vi söker nu dig som vill ta ansvar för SEK:s hållbarhetsrapportering!

Om rollen
SEK ska nu utöka ekonomifunktionen med en medarbetare som kan ta ett huvudansvar för att driva och utveckla arbetet med SEK:s hållbarhetsredovisning. Du kommer ges stort utrymme att i samarbete med andra funktioner forma processer och skapa struktur för att säkerställa högkvalitativ och korrekt rapportering. Vi söker dig som har erfarenhet från hållbarhetsområdet och i rollen förväntas du bevaka och ligga i framkant när det gäller regelverk samt ansvara för att vi uppfyller de krav som ställs på hållbarhetsredovisningen. Du kommer ansvara för att tolka dessa och förstå hur de påverkar SEK:s verksamhet, samt säkerställa att förändringar implementeras. Du kommer ges möjlighet att delta i, eller driva projekt kopplade till hållbarhetsområdet. Du kommer att ha kontaktytor mot många delar i organisationen och ingå i ett hållbarhetsforum, samt delta i nätverk för hållbarhetsredovisning.

Tjänsten är placerad på SEK:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm och du rapporterar till Ekonomichef.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis arbetat inom revision, redovisning eller controlling, och har inblick i frågeställningar runt hållbarhet. Du har ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och erfarenhet av att omvärldsbevaka, läsa och tolka regelverk inom området. Du har god systemvana och erfarenhet av arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel. Det är meriterande men inget krav att du arbetat i eller med finansiella bolag tidigare. Slutligen vill vi att du behärskar svenska och engelska, i både tal och skrift.

Du som person
För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en strukturerad person som känner ägarskap och självständigt tar ansvar för dina uppgifter. Du är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Då hållbarhet spänner över många områden kräver tjänsten att du initierar samarbeten med kollegor både inom Ekonomi och övriga delar av verksamheten. Vi söker därför en lagspelare med ledaregenskaper och god kommunikativ förmåga. Du kommer in i en spännande fas på SEK och vi ser väldigt positivt på att du är en person som kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar inom ditt område. Det finns stora möjligheter att påverka rollen då den är ny och då ansvarsområdet för hållbarhetsredovisningen inom ekonomifunktionen ska byggas upp, och samordnas mot övriga funktioner inom bolaget.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Svensk Exportkredit med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01

Välkommen med din ansökan!

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som på kommersiella och hållbara grunder finansierar exportföretag, deras underleverantörer och internationella köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK bidrar även till industrins omställning för att minska klimatutsläppen.

Under 2020 lånade SEK ut rekordhöga 125 miljarder kronor. För att kunna låna ut pengar lånar SEK upp genom olika instrument på flera geografiska marknader och vänder sig till både institutionella och privata investerare. På SEK omges du av kollegor med bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här tror vi på laget framför jaget och att de bästa lösningarna nås genom samarbete. Vi är professionella, gör det svåra enkelt och bygger hållbara relationer för att svenska företag ska bli mer konkurrenskraftiga och vinna fler exportaffärer. Detta kombineras med spännande internationella miljöer då våra kunder finns i 60 länder. På SEK får du följa med på en förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där din kompetens tas till vara. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

Dela detta jobb

Ansvarig för SEK:s hållbarhetsrapportering

Prodiem