ekonomijobb.se


Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent. 
Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vill du söka din nästa utmaning som ansvarig för extern kommunikation och PR hos en branschledande aktör? Då borde du söka dig till Ovako.

Hos Ovako får du det bästa av två världar – du får en spännande roll där du har möjlighet att påverka samtidigt som du har förmånen att tillhöra en stor marknadsledande koncern.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är en industriintresserad kommunikatör med erfarenhet av PR och sociala medier och som vill vara med och utveckla Ovakos varumärke. Du är en skicklig projektledare som kommer att initiera, sätta mål och driva kommunikation och PR-arbetet både strategiskt och operativt. Du vet hur man inspirerar och skapar idédriven- och värdebaserad kommunikation som attraherar såväl internt som externt.

Vad får du?
Som anställd hos Ovako erbjuds du inte enbart goda arbetsvillkor utan även en stark organisatorisk gemenskap. Beslutsvägarna är korta och du har stor möjlighet att påverka och bidra. Din placering på huvudkontoret hittar du på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm. Vill du jobba på en arbetsplats där hållbarhet såväl som människorna inom organisationen står i fokus kan Ovako vara arbetsplatsen för dig.

Rollbeskrivning
Här erbjuds du en bred och spännande roll som innefattar allt från framtagning och produktion av kommunikationsmaterial, research till mediautspel, pressmeddelande samt reaktivt och proaktivt PR- arbete. För att lyckas med uppdraget krävs att du har en fingertoppskänsla och förståelse för hur innehåll skall produceras utifrån målgrupp eller kanal samt att du är en mycket duktig skribent.

Rollen har också ett särskilt ansvar för omvärldsbevakning och att projektleda kommunikationsinsatser och även Ovakos hållbarhetsrapport.

Då rollen innebär ansvar för koncernens samtliga externa kommunikationskanaler förväntas du ha en affärsmässighet och hög integritet. Du besitter även en hög social kompetens då du samarbetar tätt med koncernens övriga funktioner. 
Du rapporterar till Head of Group Communications.

Din profil
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom kommunikation och information eller motsvarande likvärdig utbildning på universitetsnivå. Du har varit verksam som kommunikatör, PR och/eller pressansvarig i minst 5 år med goda resultat.

Du har bra inblick i dagens medielandskap och ett stort intresse för utvecklingen inom nya såväl som traditionella medier, samt kommunikation och PR. 
Som person är du nyfiken och prestigelös. Du vill lära dig nya saker och hittar alltid nya sätt att förbättra dina färdigheter och vad du levererar. Du har förmågan att identifiera enkla lösningar med begränsade resurser samt levererar alltid i tid och med en hög kvalitet. 
Du har stort ett stort intresse för industrin och erfarenhet av frågor inom samhällsutveckling och hållbarhetsutmaningar.

Utmärkta kunskaper i både svenska och engelska är ett krav, både i tal och skrift. Har du dessutom goda kunskaper i finska är det starkt meriterande.

I ditt dagliga arbete används bland annat följande verktyg som du behöver vara bekväm med för att på ett effektivt och bra sätt utföra de uppgifter som ingår i rollen.

• Episerver - för uppdatering av Ovakos extern hemsida 
• Retriever – för mediabevakning
• Cision  
• Social media – publicering och hantering av LinkedIn, Twitter och YouTube 
• Adobe – InDesign, Illustration och Photoshop

Information/Villkor
Tjänsten är en heltidstjänst i form av ett vikariat som sträcker sig från maj 2019 till augusti 2020.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Axäng, AxÖ Consulting, via telefonnummer 079-340 54 42 eller via linda.axang@axoconsulting.se

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Sista ansökningsdag är den 7 april, urval sker löpande så ansök reda idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Om Ovako
Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transportoch tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.
Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på ovako.com och nssmc.com.

AxÖ Consulting AB har gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se. Varmt välkommen med din ansökan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% föräldrarvikariat till augusti 2020
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/50
Kontakt
  • Linda Axäng, linda.axang@axoconsultin.se
Publicerat 2019-03-11
Sista ansökningsdag 2019-04-07

Ansvarig för extern kommunikation och PR

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

Dela detta jobb