ekonomijobb.se

Anbudsansvarig inom offentlig sektor till byggföretaget Rover Group

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-11

Ansök nu

Anbudsansvarig inom offentlig sektor till byggföretaget Rover Group

Att jobba inom byggbranschen är intressant av många olika anledningar. Hamn- eller järnvägsprojekt, stora affärer och den häftiga känslan av att det man bygger kommer stå där i väldigt många år framöver är bara några av dem. Om du särskilt mycket tycker om att vara med från start, vare sig det handlar om anbudsstadiet eller att se ett företag växa, så är det dig vi letar efter till tjänsten som anbudsansvarig hos Rover Group.

Om tjänsten

Rover Group har i 35 år varit verksamma inom de tre affärsområdena maritimt bygg, infrastruktur och järnväg. Med projekt i 13 länder har koncernen hittills omsatt mer än 1000 MEUR och har planer på en fortsatt expansion på den svenska marknaden de kommande åren. I Sverige arbetar idag ca 30 medarbetare med placeringar i Stockholm, Norrköping, Gävle och Trelleborg. Rover Group präglas av en multikulturell miljö, där du i din vardag kommer att arbeta både självständigt och i samarbeten. Som anbudsansvarig inom offentlig upphandling kommer du ha en viktig roll avseende att hitta och lämna anbud till omfattande projekt för Rover att ta sig an på den svenska marknaden. Rollen innebär många interna och externa kontaktytor, och väldigt involverade och engagerade ägare i Spanien som är väl insatta i de beslut som fattas. Då Rover är inriktade på infrastruktur och anläggning handlar projekten nästan uteslutande om att bygga hamnar, järnväg och broar.

Du erbjuds

 • En nyckelposition på bolaget med en starkt affärs- och tillväxtdrivande roll
 • Goda interna utvecklingsmöjligheter i en växande organisation
 • Ett internationellt utbyte med funktionerna i Madrid men också genom övriga projekt runtom i världen


Ett av Rovers spårprojekt för tvärbana i Alicante, Spanien.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som Anbudsansvarig innebär ett nät av samarbeten internt hos Rover. Framförallt arbetar du med VD i Sverige, men håller också en löpande dialog med dina kollegor i Madrid.

 • Du kommer att arbeta tillsammans med VD och ha en stöttande roll i anbudsarbetet och vara delaktig i samtliga moment, med mest fokus på anbudsprocessens tidiga skede
 • Du kommer att antingen ansvara för eller stötta i att sammanställa arbetsmaterial, samla in offerter, skriva kalkyler och anbud, genomföra anbudsgranskning och bevaka anbudsgivningen med målet att vinna nya kontrakt. Utifrån allt material skapar du rapporter som skickas till dina kollegor som fattar beslut i Spanien innan anbudet lämnas in till uppdragsgivaren
 • Genom verktyget MasterLic, som du kommer att få lära dig, kommer du att kunna samla och dokumentera alla pågående och avslutade anbud och projekt.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av byggbranschen och är väl insatt i anbudsprocessen genom tidigare roller i projekt. Vi söker dig som söker din nästa långsiktiga tjänst, där du kan få bidra men också utvecklas i en organisation där lång erfarenhet, kunskap och utvecklingsbenägenhet är i harmoni. Då Rover har planer på expansion så finns det goda utvecklingsmöjligheter för dig efter några år i rollen.

Vi söker dig som

 • Har en akademisk utbildning gärna mot infrastruktur, med kunskap om hamnar, broar och järnväg eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har varit ansvarig eller involverad i offentliga anbudsprocesser tidigare genom anläggnings- eller infrastrukturprojekt
 • Har kunskap om AMA-koder och priser på den svenska marknaden
 • Har goda skriftliga och muntliga kunskaper i det svenska språket samt kunskaper i engelska eller spanska

Det är även meriterande om du läst kurserna AB-04, ABT-06, ABK-09 om affärs- och kontraktsvillkor eller har förvärvat kunskapen genom erfarenhet i branschen. Även tidigare erfarenhet av avtalshantering och affärsutveckling är starkt meriterande för tjänsten. Vi ser det som ett stort plus om du har ett kontaktnätverk med underentreprenörer och leverantörer i Sverige.

Som anbudsansvarig styr du självständigt ditt eget arbete och vi ser därför att du är strukturerad och självgående i ditt förhållningssätt. Du är van att parera flertalet arbetsuppgifter parallellt, med ett framgångsrikt utfall. Då du arbetar mot interna som externa kontaktytor har du en god samarbetsförmåga, samtidigt som du är kommunikativ i såväl tal som skrift.

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Rover Group:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Rover Group startades i Spanien för mer än 35 år sedan och växer löpande. Idag har de kontor runt om i världen och är idag ca tusen anställda inom olika roller. För mer information om Rover Group klicka här för att komma till deras hemsida.

Dela detta jobb

Anbudsansvarig inom offentlig sektor till byggföretaget Rover Group

Academic Work