ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Analytikerassistent deltid och sommar

Ort
Utgår

2022-08-15

Ansök nu

Analytikerassistent deltid och sommar

Idag är Kommuninvest störst i Sverige på offentlig finansiering. Vår höga kreditvärdighet grundas i att svensk kommunsektor står stark. Vi gör kreditriskbedömningar utifrån medlemmarnas specifika situation som bidrar till och bevarar styrkan i sektorn.

Avdelningen Risk & Kontroll arbetar bland annat med att kontrollera exponeringen för marknads-, likviditets-, operativa-, kredit- och motpartsrisker i affärsverksamheten, analys av upplåning, placering- och utlåningsverksamheten ur ett riskperspektiv samt med löpande analys av medlemmar och finansiella motparter.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att utföra daglig kontroll och rapportering av Riskramverket. Om det är en incidentfri dag och man är van tar det ca en timma. Är det incidenter kan det ta hela dagen. Andra uppgifter kan komma att vara:

  • Delta i utredningar inom riskområdet

  • Rapportera externt.

  • Uppdateringar av dokument.

  • Uppföljning av motparter.

Kvalifikationer

Du kanske just påbörjat en master inom finans, matematik eller ekonometri och har något eller några år kvar på studierna. Intresse för Bank/finans, risk och att söka och ställa samman information krävs för att leverera ett komplett resultat.

Det är viktigt att du trivs med självständigt arbete men också vet när du bör ta hjälp av en kollega då problemlösning i det dagliga arbetet ofta kräver ett mycket gott samarbete. Att vara strukturerad, noggrann och säkerställa att du förstår uppgiften är något som känns självklart för dig.

Lika viktigt som faktiska kunskaper och färdigheter är att du delar våra värderingar och verkar för att sprida dem både internt och externt. Dessa värderingar visar sig till exempel i din attityd och är avgörande för ett prestigelöst samarbete och för att lyckas med kvalitet i alla moment och bidra till helheten.

Du engagerar dig i vårt uppdrag och visar delaktighet. Du är tydlig när du kommunicerar och säkerställer att du förstår information som förmedlas till dig. För dig är det naturligt att dela med dig av din kunskap och hjälpa andra att hitta bättre arbetssätt. Hos oss är samarbete, initiativförmåga och prestigelöst ansvarstagande de tre grundfundamenten för en framgångsrik organisation.

Vi erbjuder

Du blir en del av ett team som tillsammans bygger kunskap för inom riskområdet.

Våra medarbetare är kompetenta och utvecklingsinriktade, vi uppmuntrar därför till intern rörlighet för att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas.  Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin.

Du kan också läsa mer om Kommuninvest som arbetsgivare här.

Praktikaliteter

Arbetet kommer till större delen att vara på kontoret men efter upplärning kan någon dag per vecka ske hemifrån. Kontoret ligger i centrala Örebro. 

Från mitten september till mitten på maj bör man kunna arbeta 25% där det är 4 timmar varje förmiddag varannan vecka som grund. (Möjlighet finns att byta dagar)

Mitten på juni till mitten på augusti är det 100%.

Urvalsprocess inkluderar arbetspsykologiskatester och intervjuer. Vi påbörjar intervjuerna i början av september men sista ansökningsdag är 15/8 så vänta inte med din ansökan. Välkommen! 

Dela detta jobb

Analytikerassistent deltid och sommar

Kommuninvest i Sverige AB