ekonomijobb.se

Logga

Analytiker med ekonomisk profil till PTS analysavdelning

Ort
Utgår

2021-09-30

Ansök nu

Analytiker med ekonomisk profil till PTS analysavdelning

Låter det intressant att arbeta med strategisk förvaltning och auktioner av radiospektrum? Om du är analytisk och lösningsorienterad kan du vara den analytiker vi söker!

På PTS bidrar du på ett tydligt sätt till att skapa samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som analytiker är dina arbetsuppgifter att

 • arbeta med, kommunicera kring och utveckla PTS strategiska förvaltning av radiospektrum

 • representera PTS såväl nationellt som internationellt när det gäller frågor kopplade till förvaltning av radiospektrum

 • vara delaktig i att förbereda PTS auktioner av radiospektrum

 • samverka med experter inom skilda kompetensområden

 • ta fram underlag och beslutsdokument

 • ta dig an övrigt förekommande arbetsuppgifter på analysavdelningen och enheten för spektrumanalys

Vi söker dig med akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning, exempelvis nationalekonom. Vi förstår om du inte är van vid spektrumförvaltning och spektrumauktioner, men du behöver ha intresse för och vara nyfiken på att lära dig området. Svenska är vårt arbetsspråk, men mycket kring arbetet med auktionerna sker på engelska så du behöver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på båda språken.

Det är meriterande med:

 • arbetslivserfarenhet från telekomområdet

 • arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning

 • kunskaper inom radiospektrumområdet

 • kunskaper inom auktionsteori

 • erfarenhet av projektledning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Utöver ett analytiskt sinnelag har du god förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar och bidra på ett lösningsorienterat sätt. Tjänsten innebär mycket samverkan med andra yrkesroller både internt och externt och därför är det viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta med andra.

Divisionen för marknadsutveckling ansvarar för ett brett urval av frågor som bl.a. rör digitalisering, konsumenternas rätt till ett brett och prisvärt urval av elektroniska kommunikationstjänster, bredbandsstöd samt konkurrensfrämjande analys och förhandsreglering av operatörer.

Analysavdelningen ansvarar för att ge ett kvalificerat stöd till övriga delar av myndigheten när det gäller olika typer av analyser. På avdelningen samlas kompetens som ansvarar för bland annat myndighetens statistikinsamling och tillhörande marknadsanalys, kostnadsberäkningsmodeller för området elektronisk kommunikation, spektrumanalys, utveckling och förvaltning av metoder för samhällsekonomiska analyser samt analyser av affärsmodeller, investeringar och andra ekonomiska och finansiella frågor.

Rollen är placerad vid enheten för spektrumanalys som är en av avdelningens tre enheter. Enheten för spektrumanalys arbetar med övergripande och långsiktig planering av hur radiospektrum används, med utgångspunkt i samhällsekonomisk analys och analys av utbud och efterfrågan och olika sektorers radiospektrumbehov. Enheten ansvarar för frekvenstilldelning efter allmän inbjudan till ansökan (radiospektrumauktioner) och skapar riktlinjer och långsiktiga policys för framtida radiospektrumanvändning.

Att jobba på PTS betyder att du får ett meningsfullt uppdrag till nytta för samhället, tillsammans med cirka 380 kompetenta kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Anställningen är tillsvidare med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2021.

För mer information kontakta enhetschef Anna Beckius på tel. 08-678 57 65. För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation Saco, maila till saco@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
Analytiker med ekonomisk profil till PTS analysavdelning

Post- och telestyrelsen - PTS