ekonomijobb.se

Analytiker Internationell Återförsäkring

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-30

Ansök nu

Analytiker Internationell Återförsäkring

Är du analytiker och vill arbeta med internationell återförsäkring? Då är det dig vi söker! Vi söker nu en analytiker som kommer arbeta i en spännande miljö med omväxlande arbetsuppgifter och med ett brett internationellt kontaktnät.

Om jobbet
I rollen som analytiker kommer du arbeta med prissättning och analys av internationella treatyåterförsäkringsprogram. Du kommer ha ett nära samarbete med våra underwriters för att ta fram beslutsunderlag och medverka till att utveckling och förbättring av verktyg, processer och rutiner inom analys och prissättningsområdet. 

Vidare kommer du arbeta med:

• Prissättningsanalyser av naturskadeexponering såsom stormar, jordbävningar, översvämningar etc.

• Hantering av kontraktsrelaterade ärenden och registrera i våra elektroniska system

• Att ta fram UW-information och medverka vid upphandling av retroåterförsäkringsprogram

Det förekommer en del resor i jobbet.

Vem är du?
Du är genuint intresserad av analytiskt arbete och har gedigen erfarenhet från försäkringsbranschen. Erfarenhet från återförsäkringsbranschen och i synnerhet prissättning av treatyåterförsäkring är starkt meriterande. Det är ett krav att du behärskar engelska i tal och skrift, ytterligare språk är meriterande.

Du har akademisk examen med inriktning på ekonomi eller matematik/matematisk statistik. Då jobbet innebär hantering av stora datamängder värdesätter vi erfarenhet av programmering liksom erfarenhet av att arbeta i SQL, Excel och MATLAB.

För att lyckas i denna roll har du ett affärsinriktat och prestigelöst förhållningssätt och en god analytisk och pedagogisk förmåga. Vårt arbete är serviceinriktat och medför många interna kontaktytor, men även externa kontakter med såväl försäkringsbolag som mäklare. Detta ställer krav på din sociala förmåga. Du bör därför vara utåtriktad och tycka om att samarbeta, men också kunna arbeta självständigt och ta stort eget ansvar. För att förstå helheten är det viktigt att du kan arbeta både med god överblick och detaljinriktat.

Som person är du utåtriktad, resultatorienterad och drivs av att göra lönsamma affärer. Samtidigt har du ett starkt eget driv, motiveras av högt uppsatta mål och av att självständigt strukturera och organisera ditt arbete. Du respekterar och stimuleras av möten med internationella kulturer och arbetssätt.

Om oss
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag.

Internationell Återförsäkring inom affärsområdet Återförsäkring och Special tecknar inkommande internationell treatyåterförsäkring och gruppen har idag nio medarbetare.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer så sök redan idag! Under semesterperioden kommer vi pausa rekryteringsprocessen och återuppta den i augusti. 

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-08-30

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson
Stefan Schneider 
Chef
073-8669894

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Margareta Lööf 
Facklig representant Forena
08-588 412 38

Dela detta jobb

Analytiker Internationell Återförsäkring

Länsförsäkringar AB