ekonomijobb.se

Analytiker hållbara investeringar

Ort
Utgår

2019-06-03

Ansök nu

Analytiker hållbara investeringar

Är du i början av din karriär och vill arbeta med integrering av hållbarhetsfrågor inom kapitalförvaltning? Är du intresserad av att arbeta inom ett område som utvecklas i snabb takt, samt vara med i omställningen mot en hållbar finansmarknad som både genererar god avkastning och bidrar till FN:s Global Mål? Analytiker inom hållbara investeringar är i sådana fall tjänsten för dig!  

Om jobbet  

Avdelningen Hållbart Värdeskapande inom Kapitalförvaltningen leder arbetet kring hållbara investeringar och teamet består i dagsläget av två personer. Dessutom arbetar ytterligare tio personer operativt med hållbara investeringar inom Kapitalförvaltningen.  

Som analytiker inom hållbara investeringar kommer du att tillhöra enheten för Hållbart Värdeskapande och rapportera till chef ansvarsfulla investeringar inom Kapitalförvaltningen. Dina arbetsuppgifter kommer främst att inkludera:  

• Analys av allokerings- och investeringsbeslut ur ett hållbarhetsperspektiv, för olika portföljer.  

• Utvärdering av externa förvaltares arbete med hållbarhetsfrågor i förvaltning och ägararbete.  

• Beredning av underlag för att minimera klimatrisker i portföljer. Det inbegriper bl.a. CO2-beräkningar, scenarioanalyser och modelleringar med kriterier för olika typer av klimatrisker.  

• Föra hållbarhetsfokuserade påverkansdialoger med enskilda bolag och externa förvaltare.  

• Driva den hållbarhetsfokuserade portföljgenomlysning vilken syftar till att identifiera sektorer och bolag med hållbarhetsrisker. Genomlysningen omfattar administration av innehav, analys av olika portföljer och fonder, samt att sammanställa resultat för olika portföljer.  

• Muntliga presentationer samt bereda skriftliga underlag, analyser och inriktningsförslag.  

Vem är du?  

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi, ingenjörsvetenskap eller juridik, gärna en akademisk breddning med tvärvetenskaplig kurs/program inom miljö eller sociala frågor. Du har en god vana av att hantera data, ser potentialen i finansmarknadens bidrag till en hållbar samhällsutveckling, uppskattar internationella kontaktytor och arbetar gärna i flera projekt parallellt.  

Du kan hantera kvalitativ likväl som kvantitativ data och är van användare av Excel och Powerpoint. Det är meriterande om du har erfarenhet av Bloomberg och/eller SimCorp Dimension. Vidare ser vi att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska. Resor i tjänsten förekommer.  

Som person är du bekväm med att samarbeta både med interna och externa kontakter, men trivs också att arbeta självständigt. Du är nyfiken, engagerad och dras inte för att utmana nuvarande metoder. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt till att integrera hållbarhetsfrågor, jämte finansiella, i förvaltning och ägararbete. Vidare drivs du av ständiga förbättringar och ser den tekniska utvecklingen som en möjlighet att utveckla arbetet med hållbarhetsfrågor inom kapitalförvaltning.  

Om oss  

Länsförsäkringar AB och dess dotterbolag ägs gemensamt av de kundägda  

länsförsäkringsbolagen. Kundernas pengar investeras i ett stort antal bolag och andra tillgångar över hela världen och hållbara investeringar är en del av investeringsfilosofin. Hållbarhet är en viktig komponent i alla delar av verksamheten och utgångspunkten är att hållbart företagande på sikt är mer lönsamt, ger ett ökat värde till kunderna och bidrar till en hållbar samhällsutveckling.  

Enheten Kapitalförvaltningen ansvarar både för att förvalta institutionella portföljer samt för att välja in och löpande utvärdera externa fonder i fondsortimentet. Just nu utvecklar Länsförsäkringar sitt arbete inom hållbara investeringar inom ramen för den strategiska plattformen Hållbar Kapitalförvaltning.  

Låter det spännande?  

Välkommen med din ansökan, som du registrerar i vårt rekryteringssystem. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.  

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-06-03

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Kristofer Dreiman 
Chef
08-588 402 99

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Christina Berg 
Kontaktombud SACO
08-588 410 43

Dela detta jobb

Analytiker hållbara investeringar

Länsförsäkringar AB