ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

AML-specialist till Aros Kapital

Ort
Utgår

2022-06-02

Ansök nu

AML-specialist till Aros Kapital

Aros Kapital är ett finansbolag med kreditmarknadstillstånd och är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti. Bolaget som startade 2004 erbjuder finansiella tjänster inom företagslån, fakturaköp, leasing och inkasso till företag och är etablerat i Sverige, Norge och England. Företaget drivs av unga, kompetenta och driftiga människor med stort fokus på ständig utveckling och förbättring.

Vi är i en kraftig expansionsfas och söker nu en AML-specialist som kommer få en central roll i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Tjänsten är företrädesvis placerad på huvudkontoret i Göteborg, men placering i Stockholm är också möjligt.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som AML-specialist på Aros Kapital kommer du arbeta i en verksamhet som genomsyras av entreprenörsanda och utveckling. Du kommer få en nyckelposition i första försvarslinjen och ha ett övergripande ansvar för AML-området. Du kommer även att ges stora möjligheter att vidareutvecklas inom bolaget.

Du kommer arbeta mycket brett med en lång rad spännande frågor och till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

  • Agera rådgivare till verksamheten och andra interna intressenter.

  • Utforma och uppdatera policydokument och procedurer i enighet med lagar och regler och marknadspraxis.

  • Genomföra riskbedömning av verksamheten, nya kunder, tjänster och produkter utifrån ett PT/TF perspektiv.

  • Övervaka och utreda misstänkta transaktioner

  • Ansvara för att hålla sig uppdaterad på trender och branschpraxis gällande regelefterlevnad, hotbilder och vidta åtgärder för att begränsa risken.

  • Ta ansvar för att överväga affärs- och regelefterlevnadsrisker och vidta lämpliga åtgärder för att minska riskerna.

  • Utvärdera och utveckla KYC processer och transaktionsmonitorering för att mitigera definierade risker.

Du kommer på sikt bli en nyckelspelare i stora och komplexa risk-och regelverksprojekt. Vidare kommer du vara drivande i Aros risk- och regelforum i syfte att bland annat säkerställa att iakttagelser från försvarslinjerna åtgärdas.

Du rapporterar till chefsjurist.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen och som har minst två års erfarenhet av för tjänsten relevanta arbetsuppgifter från t.ex. bank, kreditmarknadsbolag eller revisionsbolag. Vi ser framför oss att du är en person med god kunskap om finansiella regelverk. Har du erfarenhet av företagsfinansiering är detta synnerligen meriterande. Då tjänsten är placerad i första linjen är det också viktigt att du har erfarenhet av, och trivs med, att arbeta ute i affärsverksamheten.

För att trivas hos oss och lyckas i rollen är det viktigt att du tycker om att arbeta nära affären samt som person är analytisk, strukturerad, metodisk, driven och lösningsorienterad. Samtidigt ska du vara prestigelös samt besitta god social och kommunikativ förmåga. Vi sätter vidare stort värde vid pragmatism och hög integritet.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Om Aros Kapital

Bolaget har kontor i Göteborg, HQ med 40 anställda, Stockholm med 6 anställda, Örebro med 4 utvecklare, Oslo med 2 anställda och 4 anställda i London. Aros Kapitals ambition är fortsatt tillväxt för såväl omsättning, kreditvolym som resultat. Omsättningen under 2020 var över 350 miljoner kronor med ett resultat på ca 100 miljoner före skatt. Största ägare är Mellbygårdkoncernen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se, eller Elin Flodin på tel. 0723 60 73 29, elin.flodin@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

AML-specialist till Aros Kapital

Sharp Recruitment & Consultants