ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

AML-Investigator till Svea Bank!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2023-02-23

Ansök nu

AML-Investigator till Svea Bank!

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av arbete med AML-frågor, som har driv och energi att vara med och fortsätta bygga upp Svea Bank! Du trivs i en föränderlig miljö i uppstart med högt tempo där du får vara delaktig i det mesta inom Svea Bank Operations. Tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag då start är omgående!

Om tjänsten

Svea är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet är Svea bank ett naturligt val för många företagare när de behöver en finansieringspartner. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa.

I rollen som AML Investigator hos Svea Bank ansvarar du tillsammans med vår AML-enhet för de frågor som rör motverkan av penningtvätt, bedrägerier och finansiering av terrorism. Du förväntas vara ett stöd för organisationen i detta arbete genom både operativt arbete med att granska, analysera och rapportera transaktioner likväl som att utbilda personal, agera stöd i bankens utvecklingsprojekt gällande till exempel onboarding av nya kunder, känn- din- kund-information och kommunikation med kunder vid utredningar samt genom att vara drivande i arbetet för framtagning och utformning av instruktioner, rutiner och styrdokument. Tjänsten kommer initialt att pågå fram tills årsskiftet, men för rätt person finns det möjlighet till förlängning alternativt en överrekrytering.

Du erbjuds

 • Möjlighet till en anställning hos Svea bank, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.
 • Möjlighet att få nyttja din kunskap inom AML.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som AML Investigator kommer du tillhöra avdelningen Operations inom Svea Bank och du kommer ha ett mycket nära samarbete med dina kollegor i bankens AML-team. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är bl.a:

 • Transaktionsmonitorering.
 • Hantera polisförfrågningar och FIPO-rapportering.
 • Utredning, hantering och rapportering till Finanspolisen.
 • Hantera ansökningar med syfte att utföra riskbaserad kundanalys inom processen för KYC.
 • Hantera AML-funktionens mailbox.
 • Löpande arbete med AML-instruktioner, rutiner och styrdokument.
 • Planera och driva AML-utbildning.
 • Agera stöd för kollegor i penningtvättsfrågor.
 • Erfarenhet och kvalifikationer.

Vi söker dig som

 • Har 1-3 års erfarenhet av att arbeta med AML-frågor inom bank och finans i en roll som AML Investigator, AML Officer, KYC/AML-analytiker eller likande.
 • Besitter goda kunskaper om lagar och föreskrifter gällande AML och transaktionsövervakning.
 • Har flytande kunskaper i svenska och är mycket duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av att arbeta i CM1 eller GoAML-
 • Har varit representant i bankföreningen eller i övriga bank-forum inom AML i bankkollektivet från din tidigare roll på bank.
 • Har avancerade kunskaper i excel.

Vidare söker vi dig som är analytiskt lagd med förmåga att bearbeta och analysera information på ett effektivt sätt för att kunna identifiera misstänkta transaktioner och mönster. Vidare har du en team-orienterad approach där du är prestigelös och hjälpsam, samt får saker ur händerna i ett bra tempo. Här krävs god förmåga att kunna fatta snabba beslut och agera om du upptäcker ett avvikande eller misstänkt kundbeteende. Det är viktigt att du är kommunikativ och kan förmedla information till olika delar av organisationen på ett pedagogiskt och tydligt sätt i både tal och skrift. Då det här är ett ansvarsfullt arbete ser vi att du är mycket noggrann, ansvarstagande och har stor integritet. Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader
 • Placering: Solna

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Svea är en koncern med finansiell verksamhet med över 2000 anställda i ett flertal europeiska länder. Med över fyrtio års erfarenhet skapar vi smarta administrativa och finansiella lösningar för både privatpersoner och företag. Affärsområdet Banking Services tillhandahåller flera tjänster med syfte att underlätta våra kunders vardag, exempelvis företagslån, företagskonto och sparkonto. Genom personlig service och smart teknik ämnar vi erbjuda marknaden effektiva och anpassade lösningar. Vår vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa. På Svea råder en entreprenörsanda och vi har en familjär företagskultur. Vi sitter i nya och fräscha lokaler i Arenastaden, Solna. Välkommen att följa med oss på vår fortsatta resa!

 

Dela detta jobb

AML-Investigator till Svea Bank!

Academic Work