ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

AML-analytiker till Swedbank

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-15

Ansök nu

AML-analytiker till Swedbank

Swedbank fortsätter att expandera avdelningen KYC Excellence inom Svensk Bankverksamhet för att stärka arbetet med att motverka penningtvätt och bedrägerier. Vi söker dig som har minst 1 års erfarenhet inom AML/KYC alternativt relevant erfarenhet av analysarbete. Välkommen in med din ansökan idag då vi arbetar med löpande rekrytering!

Om tjänsten

Academic Work söker för Swedbanks räkning flertalet AML-analytiker till avdelningen KYC Excellence. Övergripande fokus för avdelningen är att säkerställa kundkännedom av hög kvalitet gällande de kunder som baserat på olika parametrar klassificeras som högriskkunder, oavsett i vilket steg i kundlivscykeln de befinner sig.

I rollen som AML-analytiker kommer du bli en viktig del i bankens fortsatta arbete med att garantera att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet.

Du erbjuds

Du kommer att bli en del av avdelningen KYC Excellence som startades sommaren 2019. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att få en god insikt i bankens arbete med KYC och AML.

Tjänsten kommer att inledas med en period för introduktion och utbildning. Detta är ett konsultuppdrag på inledningsvis 6 månader. Det finns chans till förlängning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som AML-analytiker kommer du att ha mycket kundkontakt och arbeta primärt med företagskunder.

Du kommer exempelvis:

 • Kontakta kunder och begära in information

 • Paketera och sammanställa informationen för att presentera den för avdelningens AML-specialister och Teamchefer

 • Föra dialog med kollegor och kunder för att säkerställa att all information som krävs för djupgående analys av kunder finns tillgänglig

 • Göra uppföljningar av kunder enligt de uppföljningskrav som finns för att kunna identifiera eller utesluta medverkan i penningtvätt eller annan finansiell kriminalitet

Vi söker dig som

 • Har minst 1 års erfarenhet av AML/KYC alternativt liknande utredningsarbete, gärna från företagssegmentet

 • Har en akademisk examen inom förslagsvis ekonomi, juridik eller annan passande utbildning för rollen

 • Har goda kunskaper i Office-paketet

 • Har mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska i så väl tal som skrift, då utredningsunderlagen samt kontakten med kunderna sker på dessa språk mot kunderna.

 • Har tidigare erfarenhet från ett servicerelaterat arbete inom exempelvis restaurang, butik eller vården, vilket gett dig god vana av kundbemötande

För att både lyckas och trivas i rollen tror vi att du som person är noggrann och strukturerad i ditt arbete med en förmåga att uttrycka dig korrekt och objektivt i skrift. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en social lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla KYC-arbetet inom Swedbank. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

Övrig information

 • Start: December 2021 / Januari 2022

 • Tjänsten kommer att inledas med en period för introduktion

 • Omfattning: Heltid i 6 månader med chans till förlängning

 • Placering: Sundbyberg, Stockholm

 • För denna tjänst kommer det krävas att du visar upp ett utdrag från Polisens belastningsregister, detta kan beställas från Polisens hemsida.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedbanks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

AML-analytiker till Swedbank

Academic Work