ekonomijobb.se

AML Analytiker till Swedbank

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-12-09

Ansök nu

AML Analytiker till Swedbank

Swedbank expanderar avdelningen Middle Office inom Svensk Bankverksamhet för att stärka arbetet med att motverka penningtvätt och bedrägerier. Vi söker dig som har minst 1 års erfarenhet inom AML/KYC alternativt relevant erfarenhet av analysarbete. Ansök redan idag då urval sker löpande!

Om tjänsten

Swedbank söker flertalet AML Analytiker till till avdelningen Middle Office.

Övergripande fokus för avdelningen Middle Office är att säkerställa kundkännedom av hög kvalitet gällande de kunder som baserat på olika parametrar klassificeras som högriskkunder, oavsett i vilket steg i kundlivscykeln de befinner sig.

I rollen som AML Analytiker kommer du bli en viktig del i bankens fortsatta arbete med att garantera att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet.

Tjänsten kommer att inledas med en period för introduktion. Detta är ett konsultuppdrag på inledningsvis 6 månader. Det finns chans till förlängning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds:

  • Ett konsultuppdrag på inledningsvis 6 månader, med chans för längning.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen som AML Analytiker kommer du att sammanställa och granska kunddata och arbeta med både privat- och företagskunder.

Du kommer tillexempelvis:

  • Kontakta kunder och begära in information
  • Paketera och sammanställa informationen
  • Föra dialog med kollegor och kunder för att säkerställa att all information som krävs för djupgående analys av kunder finns tillgänglig
  • Göra uppföljningar av kunder enligt de uppföljningskrav som finns för att kunna identifiera eller utesluta medverkan i penningtvätt eller annan finansiell kriminalitet

Vi söker dig som

  • Har minst 1 års erfarenhet av AML/KYC

  • Har en akademisk examen inom förslagsvis ekonomi, juridik eller annan passande utbildning för rollen

  • Har goda kunskaper i Office-paketet

  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift, då kontakten sker på dessa språk mot kunderna

För att både lyckas och trivas i rollen tror vi att du som person är noggrann och strukturerad i ditt arbete och du gillar att arbeta metodiskt. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en social lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla AML och KYC-arbetet inom Swedbank. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

ÖVRIG INFORMATION

Start: Januari

Omfattning: Heltid i 6 månader med chans till förlängning

Placering: Östersund

Lön: Timbaserad månadslön

Ett utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras under processens gång

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedbanks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

AML Analytiker till Swedbank

Academic Work