ekonomijobb.se

AML-analytiker till DNB

Ansök nu

AML-analytiker till DNB

DNB är Norges största bank med en bred internationell närvaro. Inom sektorerna energi, shipping och fiske har koncernen en globalt ledande kompetens. Koncernen är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. I Sverige har DNB bedrivit bankverksamhet sedan 1995 och idag är flera av DNBs verksamhetsområden representerade här; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease. Starka sektorer i Sverige är Healthcare, Communications & Technology, Manufacturing och Service.

Vi arbetar cirka 420 personer på DNB i Sverige, fördelat på kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer om oss på www.dnb.se

Vår AML-avdelning fortsätter att växa och vi söker därför fler duktiga och engagerade AML-analytiker till vårt Stockholmskontor.

Om tjänsten

Som AML-analytiker kommer du att få en viktig roll i vårt arbete mot penningtvätt, terrorfinansiering och ekonomisk brottslighet. Du kommer att ingå i DNB Sveriges AML-team, en första linje-avdelning, som hanterar KYC- och AML-processen genom hela kundens livscykel vilket inkluderar riskbedömning och riskklassificering av både befintliga och nya kunder, utvärdering och analys av PEPs samt övervakning och utredning av misstänkta transaktioner. Inom vår avdelning ser vi även löpande över våra rutiner, arbetsprocesser och kompetens för att hela tiden utvecklas och bli bättre på det vi gör!

Du kommer arbeta med bankens samtliga affärsområden och vid sidan av den svenska marknaden även mot bankens tyska, danska och finska marknad. Detta innebär att du kommer arbeta brett och varierat med en lång rad spännande arbetsuppgifter.

AML avdelningen ingår i Risk & Quality organisationen i DNB Sverige. I denna organisation arbetar vi med icke finansiella risker såsom finansiell brottslighet, operationell risk, cyber- och informationssäkerhet samt compliance.

Beroende av roll kan följande arbetsuppgifter ingå:

  • Onboarding av nya kunder

  • Löpande kunduppdatering och fördjupad kundkontroll

  • Larmhantering samt analys och utredning av misstänkta transaktioner

  • Risk assessments

  • Delta/leda projekt t.ex. vid implementering av nya regelverk eller onboarding av stora kundgrupper

  • Utformning av interna rutiner och processer

  • Kvalitetskontroller inklusive genomförande, återkoppling och kompetensöverföring

  • Utveckling och förbättring av transaktionsmonitorering både avseende automatisk och manuell monitorering

  • Upprätthålla och utveckla samarbetet med viktiga nyckelpersoner både lokalt i Sverige med också i våra filialer och moderbolaget i Norge 

Om dig

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi, kriminologi, juridik eller närliggande område samt med 3-4 års relevant arbetslivserfarenhet inom AML eller KYC från bank eller annan finansiell verksamhet. Du har gedigen erfarenhet av arbete med företagskunder och är van vid att arbeta med stora och komplexa organisationer och strukturer. Du kan också tidigare ha arbetat med utveckling av transaktionsövervakning eller framtagandet av nya transaktionsscenarios. Du har kunskap om regulatoriska krav och branschstandarder vad gäller AML- och sanktionsregler samt transaktionsmönster för misstänkt penningtvätt.

Som person är du strukturerad, analytisk och samvetsgrann med hög integritet. Du har ett noggrant och effektivt arbetssätt och stimuleras av att se samband och mönster.

Vi är ett sammansvetsat team som har kul ihop och hjälps åt. Det är därför viktigt att du är bra på att samarbeta och vågar ta för dig samt frågar när du inte förstår. Då verksamhetsspråket är engelska är det viktigt att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift. I och med att vi jobbar mot filialer i Tyskland, Danmark och Finland är det meriterande om du kan kommunicera på något av dessa språk.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Linda Sjöhagen på tel: 073 641 88 81 eller linda.sjohagen@sharprecruitment.se

Dela detta jobb

AML-analytiker till DNB

Sharp Recruitment & Consultants