ekonomijobb.se

AML ADVISOR SÖKES TILL STORBANK I STOCKHOLM

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

AML ADVISOR SÖKES TILL STORBANK I STOCKHOLM

Vår kund expanderar deras Onboarding-team vilka arbetar med att förebygga penningtvätt och annan finansiell brottslighet Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Academic Work söker för vår kunds räkning en AML Advisor med start omgående.

AML står för Anti Money Laundering och vår kund har ett starkt lag av specialister inom AML-området för att säkra att banken hela tiden har nödvändig kännedom om sina kunder. Tillsammans med dina medarbetare utgör du en viktig länk i arbetet med att förebygga att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell brottslighet.

Detta är ett konsultuppdrag vilket betyder att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta ute hos vår kund. Uppdraget är inledningsvis i 6 månader med god chans till förlängning.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare i Onboarding-teamet kommer du bearbeta och analysera information från kundens ansökan i enlighet med de kundkännedomskrav som finns. Du kommer ha en löpande kunddialog och en viktig roll i uppbyggnaden av bankens fortsatta AML-arbete, samt bidra till att bygga en välutvecklad AML-kultur inom hela Business Banking.

Du kommer till exempel att:

  • Inhämta, bearbeta och kontrollera information från svenska företagskunder i enlighet med de kundkännedomskrav som finns.

  • Återkoppla till kunderna för kompletterande frågor och ytterligare information som behövs för handläggning.

  • Aktivt delta i uppbyggnaden av en väl fungerande arbetsprocess.

  • I samarbete med andra specialister på området svara på frågor från både kunder och interna kollegor rörande kundkännedom och risk scoring.

Vi söker dig som

  • Har en högskoleutbildning inom ekonomi/juridik

  • Har tidigare erfarenhet av kundkontakt/service/administratoin

  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

Det är ytterst meriterande om du har tidigare erfarenhet inom bank och har kunskap inom det finansiella området, gärna med erfarenhet av AML-arbete och/eller kundrådgivning

För att både lyckas och trivas i rollen som AML Advisor tror vi att du som person är noggrann och lösningsorienterad i ditt arbete. Du gillar att arbeta metodiskt med kunddata och kan se helheten, även vid hög arbetsbelastning. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla AML-arbetet inom Business Banking. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

OMFATTNING: Heltid i 6 månader med god chans till förlängning

UPPSKATTAD ARBETSTID: 8.30-17.00

PLATS: Stockholm

KONTAKT: Anna Heierson

URVAL: Sker löpande

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

AML ADVISOR SÖKES TILL STORBANK I STOCKHOLM

Academic Work