ekonomijobb.se

Avdelningen Risk Management LFAB utgör ett stöd åt styrelse, vd och övrig ledning att upprätthålla ett effektivt riskhanteringssystem. Risk Management stödjer bolagen avseende utformningen av riskhantering och tar vid behov initiativ till åtgärder. Inom Risk Management är vi för närvarande knappt 30 medarbetare. Vi söker nu en medarbetare med fokus på sakförsäkring.

Om jobbet
Vi söker en aktuarie inom sakförsäkring som kommer att arbeta med riskhantering för sakförsäkringsverksamheten inom LFAB. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegor med angränsande ansvarsområden och bistå med kvantitativ modellering, beräkning och uppföljning av risker inom sakförsäkring. Länsförsäkringar har en, av Finansinspektionen, godkänd intern modell för beräkning av kapitalkrav för marknadsrisk och sakförsäkringsrisk och du kommer framförallt att arbeta med Länsförsäkringars interna modell för sakförsäkringsverksamheten. Som aktuarie inom detta område är du Risk Managements egen specialist inom modellering av sakförsäkringsrisker, men kommer även att kunna arbeta med marknadsrisker samt övriga risker.  

Arbetet kommer vara väldigt varierande med både löpande analys och rapportering samt drivas av initiativ i verksamheten. Du kommer att jobba nära andra experter på Risk Management i ett dynamiskt team med hög grad av självledarskap. Du förväntas ta egna initiativ och komma med egna tankar och idéer.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med inriktning på försäkringsmatematik, t.ex. aktuarieutbildning, civilingenjörsutbildning eller motsvarande
  • Gärna några års arbetslivserfarenhet från en aktuarieenhet eller riskenhet inom ett försäkringsbolag, alternativt är nyutexaminerad med stort intresse för försäkringsmatematik och riskmodellering
  • Goda kommunikationsegenskaper
  • Erfarenhet från Solvens 2 är meriterande

Vem är du?
Du är professionell i ditt tillvägagångssätt och är en lagspelare med stor integritet utan att vara prestigefull. Du är inte rädd för att ge proaktiva råd till verksamheten när du finner det lämpligt. Du kan också identifiera förbättringsbehov och föreslå eller genomföra förändringar internt på Risk Management när du finner det påkallat. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, att kommunicera pedagogiskt och på mottagarens villkor är en självklarhet för dig.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

 

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2020-02-20

Arbetsplats
Stockholm


Kontaktperson
Alexander Altinisik 
Chef
0858841822
Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81
Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Aktuarie Risk Management

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-20

Ansök nu

Dela detta jobb