ekonomijobb.se

Aktuarie

Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Aktuarie

Analytisk och aktuariell kompetens är några av hörnstenarna i ett framgångsrikt försäkringsbolag. Länsförsäkringar Sak söker nu junior och seniora aktuarier till aktuarieavdelningen där du kommer att ingå i ett team som tillsammans utför aktuariellt arbete för Länsförsäkringar Saks affär som sträcker sig från smådjursförsäkring, i flertalet länder, motorförsäkring, ansvarsförsäkring, transportförsäkring, till mottagen återförsäkring samt personriskförsäkring i form av sjukvårdsförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring och grupplivförsäkring. 

Om jobbet 

Aktuarieavdelningen deltar i flertalet av företagets processer kring reservsättning, bokslut och rapportering. Med vår specialistkunskap inom försäkringsrörelsen bidrar vi bland annat med reservanalyser, prognosarbete, lönsamhetsuppföljning, prissättning samt bokslutsarbete. 

Vi arbetar även aktivt med att förbättra våra interna processer och verktyg för att säkerställa att våra leveranser håller hög kvalitet samt levereras i tid. Aktuarieavdelningen bidrar även med resurser i flertalet för bolaget viktiga utvecklingsprojekt. 

I rollen kommer du att arbete med aktuariellt arbete såsom reservsättning, bokslut, rapportering och stöd till affären mot ett specificerat affärsområde samt även bidra i vår strävan att ständigt förbättra våra interna processer och leveranser. Beroende på erfarenhet och bakgrund kan du även få representera aktuarieavdelningen i något av Länsförsäkringar ABs utvecklingsprojekt.  

Utbildning och erfarenhet 

Du har examen i aktuarieprogrammet eller motsvarande utbildning. Erfarenhet av arbete som aktuarie med reservsättning inom skadeförsäkring är meriterande. 

Vem är du?  

Vi ser gärna att du har erfarenhet av aktuariellt arbete inom skadeförsäkring. Du har examen i aktuarieprogrammet eller motsvarande matematisk eller matematisk-statistik utbildning. Vidare har du erfarenhet samt god kompetens inom programmering. Du är även intresserad att kommunicera och förklara resultat från aktuariella analyser till kollegor utanför aktuarieavdelningen, samt behärskar det svenska språket i tal och skrift.  

Dina personliga egenskaper väger tungt. Som person är du nyfiken, självständig, pragmatisk och kommunikativ och du har ett starkt personligt driv. Du gillar att utmana affären och vill skapa förståelse mellan aktuariella metoder och affärens vardagsverklighet. Du gillar metodutveckling med utgångspunkt i affärens egenskaper och förutsättningar. Du trivs med att arbeta i en utvecklande miljö i tätt samarbete med personer både inom och utanför aktuarieavdelningen. 

Om oss 

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan 

 Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka redan idag. Observera att rekryteringen tar en paus mellan v.29-31 på grund av semesterperiod. 

Dela detta jobb

Aktuarie

Länsförsäkringar AB