ekonomijobb.se

Aktiemäklare

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-18

Ansök nu

Aktiemäklare

Vi söker en aktiemäklare med ett genuint intresse för värdepapper och handel som vill vara med och driva och utveckla Länsförsäkringars aktiehandel. Har du dessutom erfarenhet av värdepappersbranschen och spetskompetens inom aktier och vill bygga vidare på din karriär inom just detta område – då är det här rollen för dig!  

Om jobbet
I rollen som aktiemäklare kommer du tillsammans med två kollegor att exekvera värdepappersorder, övervaka handelssystem och order samt vara behjälplig i värdepappersfrågor. Du kommer även ha rollen som processansvarig för att handla värdepapper samt ha process och funktionsansvar för den algoritmiska handeln.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

  • Att förbättra samt planera och följa upp värdepappersprocesser
  • Att samverka med berörda funktioner/verksamheter, avdelningar och informationsägare
  • Att vara den från verksamheten som ansvarar för och följer upp de algorimer som banken idag använder för värdepappershandel  

I rollen som aktiemäklare kommer du ha en bred roll med många kontaktytor inom hela Länsförsäkringar såsom länsbolagen, fondbolagen, övriga affärsenheter och våra leverantörer. För att passa i rollen som aktiemäklare bör du ha ett starkt driv och ett intresse för att driva ett kontinuerligt förbättringsarbete som underlättar för bankens rådgivare och kunder samt Spara & Placera.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande, vidare har du en flerårig erfarenhet från bankverksamhet och värdepappersverksamhet från andra institut. Du har mycket goda produktkunskaper inom finansiella produkter och regelverk. Du är i början av din karriär men har troligen hunnit samla på dig lite erfarenhet och har både SwedSec- och Mäklarlicens.

Du är utåtriktad och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt tycker om att ha kontakt med kunder och bygga relationer. Som person är du flexibel och tycker om att arbeta i grupp samt trivs i en verksamhet i stor förändring och högt arbetstempo. Vidare är du strukturerad och noggrann samt kan arbeta självständigt med egna ansvarsområden.

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering

Avdelningen Produkt & Process ansvarar för utveckling och förvaltning av bankens produkter och koncept. Detta innebär ett ansvar för att rätt produkter, processer och processtöd levereras i de kanaler och verktyg som länsförsäkringsbolagen använder för försäljning och administration. I ansvaret ingår även prissättning, paketering, kommunikation och verksamhetsstöd.  Spara & Placera ansvarar för produkterna Aktiehandel, Fondhandel, övriga värdepapper, Digitala verktyget Sparnavigator samt Rådgivningsverktyget.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Dela detta jobb

Aktiemäklare

Länsförsäkringar AB