ekonomijobb.se

Agency Accountant till HDI Global Specialty

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Agency Accountant till HDI Global Specialty

Ett vanligt men ändå ovanligt försäkringsbolag som rör på sig och växer snabbt. Att arbeta tillsammans som ett team mot gemensamma mål genomsyrar hela organisationen med ödmjukhet och ambition. Är du en noggrann person som gillar att arbeta med siffror? Skulle du uppskatta att arbeta i en expansiv miljö med stort utrymme för utveckling och nya utmaningar?

Om tjänsten
Under de senaste åren har agenturaffären ökat kraftigt och vi söker nu förstärkning till Agencyteamet som i dagsläget består av 9 personer. I takt med affärens tillväxt ökar också såväl omfattningen som komplexiteten av enhetens mycket centrala accountingarbete.

Vi söker nu en Agency Accountant med erfarenhet från försäkringsbolag eller annan liknande ekonomiverksamhet. Dina arbetsuppgifter, som främst kommer att vara inom områdena accounting och registrering av agenturaffären, är både utmanande och omväxlande. Du kommer att arbeta tätt ihop med övriga kollegor inom Agencyteamet.

Du erbjuds

  • En möjlighet att jobba på ett företag med starka värderingar

Arbetsuppgifter
I rollen som Agency Accountant ingår utbetalningar till och kontroll av HDI Global Specialtys bank- och depåkonton. Andra centrala delar är att registrera agenturers månatliga premie- och skaderapporter samt hantera fakturor kopplade till agenturaffären.

Arbetet omfattar dessutom registrering av kontrakt och skadereserver men även medverkan i bokslut, administration av våra återförsäkringsåtaganden och viss systemutveckling.

I tjänsten kommer du att ha regelbunden kontakt med agenturer och övriga kollegor inom HDI Global Specialtys olika kontor och affärsområden. På sikt kommer du med din kompetens och erfarenhet att bidra till utveckling och effektivisering av manuella och systemtekniska rutiner.

Vi söker dig som

  • Är gymnasieekonom med erfarenhet från försäkringsbranschen

  • Har flera års arbetslivserfarenhet från en administrativ roll där du jobbat med mycket siffror

  • Har datavana och mycket goda kunskaper inom Officepaketet

  • Har goda kunskaper i tal och skrift i såväl engelska som svenska

Som person är du är mycket kvalitetsmedveten, har ett stort intresse för detaljer och en uttalad samarbetsförmåga.

Du är självgående, uthållig och duktig på att planera ditt arbete. Du tycker om att ta egna initiativ och utmana gamla sanningar. Att du är tålmodig men också lyhörd och smidig som person är något vi värderar högt.

Övrig information

  • Start: Enligt överenskommelse

  • Omfattning: Heltid, rekrytering

  • Placering: Kungsholmen

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
HDI Global Specialty med en premievolym på närmare 2 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med drygt 35 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner.

Hos oss på HDI Global Specialty välkomnas du in i ett affärsorienterat, kunskapsintensivt och prestigelöst klimat med högt engagemang. Tillsammans med våra kollegor på systerbolaget Hannover Re är vi cirka 110 medarbetare på Stockholmskontoret. Vi sitter i moderna och trivsamma lokaler på Kungsholmen. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, egendom och ansvar.

Dela detta jobb

Agency Accountant till HDI Global Specialty

Academic Work