ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

AFFÄRSUTVECKLARE MED INKÖPS- OCH PORTFÖLJANSVAR TILL ST1 BIOGAS I MALMÖ

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-22

Ansök nu

AFFÄRSUTVECKLARE MED INKÖPS- OCH PORTFÖLJANSVAR TILL ST1 BIOGAS I MALMÖ

Brinner du precis som vi för utvecklingen av förnybar energi och vill arbeta i en central roll där du får vara med att påverka – och verkligen göra skillnad på riktigt? Vill du arbeta tillsammans med engagerade människor som besitter mycket kunskap om kretsloppet och vet hur vi bäst bidrar till hela värdekedjan? Skulle du säga att du är minst lika skicklig på att analysera siffror som du är på att förhandla och tänka kreativt för att utveckla affären tillsammans med kunder, kollegor och leverantörer?  Vill du arbeta på ett av de ledande bolagen i branschen för utvecklingen av biogas? Svarar du ja på dessa frågor tycker vi att du ska läsa vidare…

Vi letar just nu efter vår nya Affärsutvecklare med inköps- och portföljansvar till vårt kontor i Malmö. Hoppas du vill hänga med oss på vår resa!

SOM AFFÄRSUTVECKLARE HOS OSS…

ansvarar du för att samordna utvecklingen av långsiktiga relationer där du samarbetar med leverantörer och andra partners inom biogasförsörjning. Det innebär att du har ett starkt fokus på att förhandla biogasinköp, pris- och volymstrategier på lång och kort sikt. Du kommer även att fungera som beställare av logistikfunktionen, ansvara för distributionsflöden och säkerställa att biogasen uppfyller de krav som ställs internt och externt på exempelvis hållbarhet.

Andra viktiga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Utarbeta och ansvara för volym- och kostnadsbudget för gasinköpen

  • Aktivt utveckla biogasförsörjningen bakåt i värdekedjan genom att utifrån en beställarroll löpande följa upp och utveckla biogaslogistik och därmed påverka volymen/prissättningen av biogas i olika portföljer.

  • Besluta om prioriteringar av biogasleveranser vid störningar i logistikkedjor eller biogasproduktion.

  • Aktivt delta i affärskritiska projekt

  • Analys och utveckling av nuvarande och framtida alternativa affärsmodeller

  • Säljstöd till säljare inklusive prisberäkningar och kundförhandlingar

Du rapporterar till vår Manager Business Development and Optimization som även han utgår från kontoret i Malmö.

FÖR ATT VARA FRAMGÅNGSRIK I ROLLEN…

har en akademisk utbildning inom teknik eller ekonomi. Du arbetar idag i energibranschen på något sätt eller kanske med någon annan råvaruhandel där du tillskansat dig relevant kunskap som vi ser som fördelaktiga inom vårt område. Du är troligtvis en generalist som gillar när det händer saker omkring dig vilket också kräver god struktur och framförhållning. Du är en skicklig förhandlare och en förtroendeingivande relationsbyggare som gillar långsiktiga affärer och relationer. Vidare tror vi att du tycker det är kul att analysera siffror, göra bedömningar av affärer och jämföra olika alternativ för att landa i en ”win-win-känsla” för alla parter. För att axla rollen så krävs det att du har en strategisk höjd och känner trygghet i att utveckla och lyfta dina ansvarsområden.

Du arbetar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

SOM PERSON TROR VI ATT DU ÄR…

Driven, engagerad och empatisk i ditt arbete. Självklart har du ett stort intresse för vårt område – att omvandla avfall till förnybar energi. Du brinner för kretsloppet, precis som vi och du tycker att det är en ynnest att få vara med och bidra i utvecklingen. Du är öppen, prestigelös och har nära till skratt. Du har ett kreativt tankesätt och gillar att utmana gamla sanningar och testa nya sätt. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och att driva affären framåt tillsammans med dina kollegor.

HOS OSS KOMMER DU TILL…

en spännande roll där du är omgiven av engagerade, stöttande och erfarna kollegor. Vi är ett hjärtligt gäng som har kul tillsammans och trivs i varandras sällskap. Vi tror på ”högt i tak” och att arbeta lösningsfokuserat tillsammans. Här får du chansen att bidra till den gröna omställningen på riktigt. Genom att omvandla avfall till bränsle och samtidigt återför näringsämnen till jordbruket sluter vi kretslopp och bidrar till en cirkulär ekonomi.

ST1 BIOGAS…

producerar, importerar och exporterar biogas som levereras till kunder genom olika säljkanaler. Bolaget äger och driver ett 20 bussdepåer och ett 50-tal publika tankstationer för biogas från Trelleborg till Uppsala. Utöver det egna stationsnätet fungerar St1 Biogaskort på ytterligare cirka 30 stationer genom samarbeten. 

Vi har också sex produktions- och uppgraderingsanläggningar för biogas, två av dessa är delägda dotterbolag, Söderåsens Bioenergi AB och Falkenbergs Biogas AB.

St1 BioGas tillhör sedan juli 2021 St1-koncernen. St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. 2021 förvärvades St1 Biogas, tidigare en del av E.ON-koncernen. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors. 

Vill du veta mer om oss besök gärna vår hemsida: www.st1.se

OM DETTA LÅTER SOM EN SPÄNNANDE TJÄNST FÖR DIG…

är du varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan komma att plockas ner om vi hittar rätt, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

 

Har du frågor eller funderingar kring rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Jenny-Maria Lindström – jenny-maria.lindstrom@roirekrytering.se eller Researcher Caroline Johansson – caroline.johansson@roirekrytering.se

 

Dela detta jobb

logo
AFFÄRSUTVECKLARE MED INKÖPS- OCH PORTFÖLJANSVAR TILL ST1 BIOGAS I MALMÖ

Workspace Recruit