ekonomijobb.se

Affärsområdeschef – Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Affärsområdeschef – Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vill du vara med och utveckla Vattenfall Services affär och personal? Vår organisation växer och vi söker nu affärsområdeschefer till vår underhållsverksamhet.
 
Din roll som affärsområdeschef

Vi söker nu tre affärsområdeschefer till våra affärsområden;  Service Syd, Service Stockholm och Service Södra Nord, inom enheten Distribution Services. Inom affärsområdet arbetar vi med service och underhåll av eldistributionsnät, stationer, kontrollanläggningar och telekommunikationsutrustning. Affärsområdena består av 5-7 avdelningar med ca 20-30 personer i varje avdelning där avdelningscheferna rapporterar till affärsområdeschef. Vattenfall Services mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att bygga upp, utveckla och leda vår underhållsverksamhet. Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, tydligt handlingsutrymme och ett stort ansvar. Du rapporterar till enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Som affärsområdeschef ansvarar du för affärsområdets mål, strategier, bemanning, arbetssätt, lösningar, affärer, ekonomi och mål.  Du har både operativt och strategiskt ansvar. Du stimuleras av att leda ett team som tillsammans utvecklar verksamheten, affärer och relationer.
 
Dina kvalifikationer som affärsområdeschef
Du bör ha relevant utbildning på högskole/universitets-nivå eller motsvarande erfarenheter. Vi söker dig som har dokumenterad chefserfarenhet, gärna av att leda andra chefer. Erfarenhet inom entreprenadbranschen eller liknande verksamhet kan vara meriterande.

Som person trivs du med att utveckla verksamheter, affärer, människor, att ta initiativ, följa upp och förbättra. Du är bra på att kommunicera, skapa relationer, leda och tycker att det här låter som rätt utmaning för dig. Du är van att leda på distans, att ändå vara närvarande via telefon, mail och använda IT-baserade uppföljnings- och rapporteringssystem. Du behärskar förutom svenska även engelska och du ser positivt på att resor ingår i arbetet, B-körkort är ett krav.

Mer information
Intervjuer för tjänsterna hålls i Solna på vårt huvudkontor. Under semestertider har vi begränsad möjlighet att svara på frågor. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Annika Olsson, tfn 070-5440268 . För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540, elias.stall@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är: Marie Gelin Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Borås, Jordbro (Stockholm), Sundsvall. Andra orter inom respektive område kan vara aktuella.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Affärsområdeschef – Vattenfall Services

Vattenfall AB