ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Affärsnära Group Business Controller till Stromma Group

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-17

Ansök nu

Affärsnära Group Business Controller till Stromma Group

Stromma söker nu en erfaren Business controller med affärssinne. Lockas du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö i ett av Sveriges ledande upplevelseföretag? Vill du arbeta i en bred och utvecklande roll med många kontaktytor? Nu söker vi dig som vill vara med på Strömmas fortsatta resa!

Detta söker vi

I rollen kommer du att arbeta koncernövergripande med bland annat analys, resultatuppföljning, budget, prognoser samt affärsstöd. Du kommer att ha breda och varierande arbetsuppgifter och aktivt delta i olika projekt för att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. Vidare kommer du kontinuerligt delta i förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg. Som Business Controller hos Stromma kommer du agera en viktig nyckelspelare för system- och utvecklingsprojekt inom koncernen. I tjänsten är du en del av Group Controlling och du kommer att rapportera direkt till koncernens CFO. Strömma har sitt huvudkontor på Skeppsholmen i centrala Stockholm men jobbar numera med stor flexibilitet kring mixen av kontorsarbete och hemmakontor.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men du kommer tillsammans med dina kollegor bland annat arbeta med:

 • Månadsrapportering och ekonomiuppföljning ur ett affärsperspektiv

 • Rapportering och presentation till affärsledning och styrelse

 • Ansvara för likviditetsrapportering och uppföljning

 • Lönsamhetsuppföljning och kassaflödesanalyser

 • Budget- och prognosarbete inkl. granskning, sammanställning och presentation

 • Systemutveckling och analyser i ekonomi- och uppföljningssystemen Anaplan, Unit 4 consolidation och NAV, samt vara användarstöd till nämnda system

 • Resultatsimuleringar och scenarioanalyser

 • Kostnads- och resultatuppföljning för både gruppfunktioner och operativa enheter

 • Vara ett bollplank samt kontaktyta mot Strömmas administrativa avdelningar hos dotterbolagen

 • Följa upp investeringar samt ta fram affärsanalyser vid nyinvesteringar

 • Delta vid eventuella förvärv

 • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har minst 3 till 5 års erfarenhet från en affärsinriktad roll som Business Controller. Vidare har du en fallenhet och ett stort intresse för system och goda kunskaper i Excel. Du kommunicerar obehindrat på engelska i såväl tal som skrift då engelska är vårt koncernspråk.

Du som person

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser gärna att du är en strukturerad och självgående person som vill växa i takt med bolagets expansion och inte är rädd att ta egna initiativ. Vidare är du flexibel och trivs med nya situationer, miljöer och ett föränderligt klimat. Du är ambitiös och vill leverera ett arbete av hög kvalitet samt är bra på att prioritera uppgifter efter relevans och behov. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt.

Vidare arbetar du gärna i en roll med många kontaktytor och är duktig på att anpassa dig för olika situationer och personligheter. Stromma letar efter dig som kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stromma med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 99 701 eller Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-55 79 606.

Välkommen med din ansökan!

Strömma Turism & Sjöfart är moderbolag i Stromma Group som är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna och finns bland annat på destinationerna Köpenhamn, Helsingfors, Stavanger, Bergen, Oslo, Amsterdam och Berlin. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår mission är att leverera minnen för livet genom att vara norra Europas ledande hållbara producent av sightseeing och rundturer. Koncernen omsatte cirka 1 miljard kronor innan pandemin och har nu fokus på att återhämta sig och åter sätta sig i en position för att fortsätta expandera verksamheten. Bolaget står inför en viktig utveckling inom hållbarhetsområdet och jobbar aktivt för att ligga i framkant beträffande utsläpp och social mångfald. Läs mer om företaget på www.stromma.com.

 

Dela detta jobb

Affärsnära Group Business Controller till Stromma Group

Prodiem