ekonomijobb.se

Affärsdriven Inköpare

Företag Jula AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Affärsdriven Inköpare

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Julas omsättning 2020 var 8,9 miljarder SEK.

Som inköpare arbetar du tillsammans med Affärsområdeschef och Produktchef med att driva och utveckla affären och sortimenten inom något av våra affärsområden Verktyg & Maskiner, Trädgård, Hem & Hushåll, Bil & Garage, Bygg & Färg, El & Belysning, Arbetskläder samt Fritid. Arbetet sker i nära samarbete med ansvarig Produktchef, våra sourcing-kontor och andra avdelningar för att uppnå våra försäljnings- och lönsamhetsmål.

Det här gör man som inköpare

I rollen ingår att planera, leda och koordinera produktutveckling och sortimentsunderhåll utifrån produktområdets behov och planer. Du hanterar löpande administration inom produktutvecklingsprocessen, säkerställa en effektiv lansering och utfasning av produkt och sortiment. Du är väl uppdaterad kring omvärlden, nya trender, våra marknader och konkurrenter. Utöver detta arbetar du med uppföljning, leverantörsförhandling, prognoser, leverantörsutveckling och leverantörsuppföljning. Vid behov förekommer en del resor för leverantörsmöten och mässor. Du rapporterar du till affärsområdeschefen för berörda kategorier.  

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter

Vi söker en affärsdriven inköpare med kunden i fokus. För att lyckas i denna roll behöver du ha erfarenhet inom försäljning eller inköp samt har arbetat med förhandling och leverantörer sedan tidigare. Erfarenhet från DIY och retail är meriterande. Du behärskar engelska mycket väl i både tal och skrift. Hög datormognad med utökade kunskaper i Excel är ett måste då du dagligen kommer arbeta med affärs- och uppföljningssystem.

Det här är du som person

Som person är du mål- och lösningsorienterad och stimuleras av att medverka till utveckling. Du är strukturerad och metodisk vilket balanseras med ett flexibelt förhållningssätt och är bekväm med att fatta beslut och prioritera i en miljö där många arbetsuppgifter sammanfaller samtidigt. Du har vidare förmåga att balansera noggrannhet med effektivitet. Du är prestigelös i ditt sätt att vara och trivs med att samarbete både inom och utanför den grupp du tillhör.

Bra att veta

Tjänsten är ett vikariat på heltid från 2021-12-01 till 2022-09-15 i första hand med möjlighet till förlängning. Placering på Julas huvudkontor i Skara. Jula rör sig mot ett mer flexibelt arbetssätt och därmed finns möjlighet till delvis distansarbete. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän. 

Så här söker du

Sista ansökningsdag är 2021-10-31. Frågor om tjänsten besvaras av Fredrik Bohman, Business Area Manager 0511-68748

Dela detta jobb

Affärsdriven Inköpare

Jula AB