ekonomijobb.se

Affärscontroller

Ort
Utgår

2019-06-27

Ansök nu

Affärscontroller

LF Fondliv befinner sig på en förändringsresa i affärsverksamheten där digitalisering, effektivisering och kundvärdet är starkt drivande faktorer för vårt löpande förbättrings och förändringsarbete. Affärscontroller rollen innebär att aktivt arbeta med verksamhetens förflyttning för att säkerställ bolagets strategi, lönsamhets- och solvensutveckling över tid.

Om jobbet
Affärsenhet Liv söker nu en civilekonom som vill jobba i en verksamhet under förändring och som drivs av att utmana befintliga strukturer och att aktivt jobba med och mot affärsverksamheten. Rollen är en tillsvidareanställning och du kommer att arbeta nära affären i samarbete med övriga affärscontrollers. Du kommer dels att jobba med helheten avseende affärsplaner, ERSA samt uppföljning av delar av den utlagda verksamheten och dels att stödja affärsansvarig avdelningschef i större affärer och på den förändringsresa som innefattar förflyttningen mot ett framtidssäkrat erbjudande.

För att säkerställa en bredkompetens i avdelningen förväntas samtliga medarbetare löpande byta ansvarsområden och arbetsuppgifter vilket kräver goda allmänna kunskaper avseende ekonomiska samband, beroenden samt förståelse för hur ekonomiska samband fungerar och är uppbyggda. Du rapporterar direkt till CFO men arbetar också mot andra avdelningschefer.

Utbildning och erfarenhet
Du är i grunden civilekonom och har flera års erfarenhet av affärscontrolling. Du är väl insatt i begrepp, regelverk och den affärslogik som finns i ett livförsäkringsbolag.

Vem är du?
Du vågar utmana dig själv, är nyfiken och brinner för att hjälpa affärsenheten att fortsatt vara Sveriges bästa pensionsleverantör. Vi vill samtidigt att du är flexibel, beredd att självständigt arbeta med en bred palett av utmaningar med såväl låga som höga arbetsuppgifter och framför allt trivas med att interagera med andra.

Om du känner att du är rätt person för ovanstående kommer du att få möjlighet till ett hårt men stimulerande arbete fullt med förändrings uppdrag, möten och utmaningar.

Om oss
Pensions- och livförsäkringsmarknaden står inför stora förändringar, som drivs av starkt ökat prisfokus i upphandlingar, ökad rörlighet via flytträtt och nya regelverk. Länsförsäkringsgruppen har ambitiösa mål att ta en ledande position inom liv & pensionsmarknaden som upplevs som begriplig, trygg och nära. Affärsenheten svarar för länsförsäkringsgruppens livförsäkringserbjudande avseende tjänstepension och privat pension.

Avdelningen Finans och Control består av 5 medarbetare och ansvarar för affärsenhetens och Länsförsäkringar Fondlivs Finansiellastyrning, finansiella rapportering, och provisionshantering. Styrningen kännetecknas av ett proaktivt arbetssätt och varje medarbetare förväntas delta aktivt i enhetens utveckling och framdrift utifrån kompetens och tilldelat ansvar.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-06-27

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Mattias Nordin 
Chef
08-588 409 08

Bitte Franzén Molander 
Kontaktombud SACO
08-588 403 79

Susanne Hirsch 
Facklig representant Forena
08-588 406 35

Dela detta jobb

Affärscontroller

Länsförsäkringar AB