ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Affärsanalytiker till Trafikförvaltningen

Ort
Utgår

2022-09-05

Ansök nu

Affärsanalytiker till Trafikförvaltningen

Affärsanalytiker

Är du en driven analytiker som vill sätta dina kunskaper på prov i våra omfattande och spännande investerings- och affärsutvecklingsprojekt?

Om tjänsten

Trafikförvaltningen befinner sig i en spännande utvecklingsfas med att standardisera och förbättra arbetssätt inom investeringsstyrning och trafikaffärer. Som affärsanalytiker kommer du ingå i ett sammansvetsat team om fem personer i sektion Kalkyl och Analys inom avdelningen Verksamhetsstyrning och Ekonomi (VE). Tillsammans med dina kollegor kommer du arbeta centralt med komplexa affärsfrågor inom kollektivtrafikaffärer, underhållsavtal och infrastrukturprojekt. Du är ledande i verksamhetsutvecklingsprojekt för att stärka trafikförvaltningens förmåga inom kalkyler och analys. Du är ett viktigt stöd för ledningsgrupper, projektledare och controllers i ekonomiska frågor. Det är ett varierade jobb där ingen dag är den andra lik. 

Som Affärsanalytiker får du bland annat arbeta med:

 • Arbeta i eller leda uppdrag för stärkt investeringsstyrning, inklusive utveckling av processer och metodik inom kalkylering och analys samt framtagande av nyckeltal
 • Som metodägare för successiv kalkylering på trafikförvaltningen bistå investeringsprojekt med stöd, kvalitetssäkring såväl som kravställning under planering och genomförande av workshops
 • Bistå verksamheten i frågor om index i befintliga och nya avtal
 • Arbeta i upphandlingsprojekt med frågor rörande analys, kostnadskalkyler och utvärdering av anbud
 • Genomföra analyser av nyckeltal kopplat till  ekonomisk effektivitet och måluppfyllnad samt omsätta detta till strategier och stöd i den löpande
 • Utbilda verksamheten i kalkylmodeller och arbetssätt för investeringsprojekt 

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen har du ett genuint intresse för analys och verksamhetsutveckling. Som person är du driven och självgående med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Att vara med och driva förändring och främja utveckling ser du som en självklar del i arbetet. Vidare, med ett analytiskt förhållandesätt ser du lösningar istället för problem och ditt helhetstänk gör det lätt för dig att jobba resultatinriktat.

Då rollen innebär kontakt med både interna och externa intressenter är det viktigt att du på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt kan förklara analyser och med din kunskap utbilda verksamheten inom olika kalkylmodeller. Vidare förmågan att kunna lyssna in och dra lärdom från verksamheten är en förutsättning för att lyckas i denna roll. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. 

Vidare har du:

 • Akademisk examen som civilekonom, civilingenjör eller motsvarande
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet som analytiker, kalkylsamordnare, kalkylator, controller, projektingenjörer eller managementkonsult 
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Är en avancerad excelanvändare
 • Behärskar något beslutsstödsystem av typen QlikSense, Hypergene, Antura eller Power BI.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet och kunskap av arbete enligt successivprincipen i större anläggningsprojekt.
 • Har erfarenhet av att arbeta med processledning i offentlig sektor. 
 • Är van vid att sammanställa stora datamängder för att ge medarbetare på alla nivåer stöd i komplexa frågeställningar.
 • Arbetat med offentlig upphandling.
 • Teknisk erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvärdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. 

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år
 • Möjlighet till distansavtal

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Information och ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-09-05

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Svahn, tfn 070-786 14 01. I denna rekrytering samarbetar vi med Qsearch AB. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult David Målsäter, tfn 076-787 00 82. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolovic, SACO, tfn 08-686 37 06

Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92

Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Analys, investeringskalkyl, upphandling, kollektivtrafik, verksamhetsutveckling, affärsstöd, processledning, #LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Affärsanalytiker till Trafikförvaltningen

Trafikförvaltningen, Region Stockholm