ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Administratör till 3StepIT

Företag Bravura
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-05

Ansök nu

Administratör till 3StepIT

Är du en person som trivs i en varierad roll där du agerar spindeln i nätet? I denna roll stöttar du 3StepITs säljavdelning i deras processer samt sköter kontakten mellan olika aktörer som ingår i kundaffären bland annat. Mer information om rollen hittar du nedan!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att 3StepIT har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och 3StepIT en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

Detta gör 3StepIT i tre steg: Anskaffning där de hjälper sina kunder att finansiera IT-utrustning på ett enkelt sätt, Administrering och användning, där de bland annat erbjuder sina kunder tillgång till en egen portal som ger en samlad vy på var utrustningen befinner sig, vad den kostar per månad och när dess hyresperiod löper ut. Och till sist återtag som syftar till att förenkla utbytesprocessen där 3stepIT hjälper sina kunder vid återlämning eller utbyte och ser till att alla enheter som lämnas tillbaka får ett nytt och förlängt liv.

Nu söker 3 Step IT en ny kollega till sitt huvudkontor i Linköping som får vara med på den fortsatta tillväxtresan.

Arbetsuppgifter

Rollen som administratör, med den interna titeln Business Support Specialist, är bred och du har ansvar för ett flertal olika moment tillsammans med ditt team. Du jobbar tätt tillsammans med säljavdelningen och stöttar dem vid försäljning och förvaltning av tjänster i form av att etablera nya kunder, skapa avtalshandlingar utifrån avtalsunderlag, hantera finansieringsprocessen och följa upp befintliga affärer. I kundaffären finns det många inkopplade aktörer såsom bankpartners, IT-leverantörer samt interna enheter som exempelvis Back Office som administrerar leverantörsfakturor och utför löpande administrativa uppgifter. Du har mycket kontakt med dessa aktörer och agerar länk mellan dem och dess olika funktioner.
Ytterligare arbetsuppgifter som ingår i rollen:
• Hantera fakturor från leverantörer och partners
• Hantera servicesystem och frågor som kommer in från säljare, kunder eller externa aktörer
• Närvara och stötta säljarna i kundmöten
• Utifrån fastställda processer och regelverk, upprätta och administrera kundavtal
• Koppla krediter och lägga in rätt prissättning till finansieringsavtal

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Gymnasieexamen
• Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
• Har erfarenhet av kvalificerat administrationsarbete
• Arbetslivserfarenhet inom bankarbete, administrativt arbete eller leasing är meriterande
• Systemvana inom Officepaketet, specifikt inom Excel är meriterande

Du som person är driven och tålmodig i ditt eget arbete samt öppen för nya kunskaper. Du trivs i en roll som spindeln i nätet och att ha många sociala interaktioner i din vardag, därigenom räds du inte för att lyfta telefonen ut mot nya kontakter. Vidare är du en lagspelare som vill se dig själv och ditt team utvecklas tillsammans. Du kan jobba flexibelt och ha många bollar i luften samtidigt. Vi söker dig som ser på utmaningar med en positiv inställning och kan sprida glädje och pepp till ditt team.

Övrig information

Start: Omgående
Plats: Linköping
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Support, Administration, Business, IT, Customer Support, Ekonomi, Leasing, Avtal, Faktura, Lediga jobb, Linköping, heltid, rekrytering, kundsupport, kundtjänst, service, 3 Step IT

Dela detta jobb

logo
Administratör till 3StepIT

Bravura