ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

AdderaCare - Ekonomiansvarig för Erimed och Linds Ortopediska

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-18

Ansök nu

AdderaCare - Ekonomiansvarig för Erimed och Linds Ortopediska

Vill du axla helhetsansvaret för ekonomiarbetet för två mindre bolag och arbeta nära bolagens respektive VD samt koncernens CFO? Är du duktig på redovisning och har ett helhetsperspektiv? Vill du bli en del av ett engagerat team? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som ekonomiansvarig kommer du att ha ett helhetsansvar för all redovisning och löpande administrativt ekonomiarbete. Till din hjälp har du en redovisningsassistent på 50% för båda bolagen.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

• Löpande bokföring
• Kontoavstämningar och betalningar
• Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut inkl. rapportering till koncernen
• Årsredovisning
• Redovisning inkl. lagerredovisning
• Skatt och moms
• Budgetarbete och likviditetsplanering
• Ansvara för den externa revisionsprocessen
• Vara väl insatt i redovisningsfrågor och proaktivt följa förändringar i lagar och praxis
• Generellt koordinerande IT-ansvar

I rollen som ekonomiansvarig kommer du också få möjligheten att arbeta med utveckling och förbättring av processer och rutiner så att redovisningen stödjer och följer hela verksamheten. Du har många kontaktytor såväl internt som externt, och arbetet sker i nära samarbete med respektive VD för Erimed och Linds Ortopediska samt moderbolaget AdderaCares CFO.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ekonomi och med 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet av redovisning från ax till limpa, inklusive bokslut och årsredovisning. Det är meriterande om du har arbetat med lagerredovisning tidigare samt haft rollen som ekonomiansvarig.
För att lyckas i rollen ser vi också att du har goda IT-kunskaper och är flytande i svenska och engelska. Erfarenhet av Visma och ISO-certifieringsarbete ses som meriterande.

Till rollen som ekonomiansvarig söker vi dig med följande personliga egenskaper:

• Noggrann och kvalitetsmedveten med ett strukturerat arbetssätt
• Förmågan att se både detaljer och helheten
• Driven och ansvarstagande
• Flexibel med en god samarbetsförmåga
• Prestigelös och trivs i en familjär miljö

Du erbjuds
En omväxlande och ansvarsfull roll på två bolag i tillväxt med engagerade kollegor. I den här processen samarbetar AdderaCare AB med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Sjöström på 0709-72 14 70 alternativt malin.sjostrom@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheterna

Erimed ägs sedan 2017 av AdderaCare (börsnoterat) och har funnits sedan 1980 (då familjeföretag). Bolaget har 9 anställda och omsätter ca 35 miljoner. Bolaget finns i Kungens Kurva där man också har sitt lager. Erimed säljer ortopediska produkter till ortopedtekniska verkstäder (både privata och landsting) i hela Norden samt har distributörer världen över gällande en egenutvecklad produkt. Erimeds produkter köps i huvudsak in från Europa, Kina och USA.

Även Linds Ortopediska ägs sedan maj 2021 av AdderaCare. Bolaget har ca 25 anställda och omsätter ca 45 miljoner. Linds Ortopediska är en ortopedteknisk verksamhet med avdelningar i Solna och Södertälje och bolaget arbetar i huvudsak inom Stockholms läns landsting (Region Stockholm) där man tar emot kunder med eller utan remiss och kunder med specialistvårdsremiss från andra län och landsting. Produktionen av ortopedtekniska hjälpmedel sker på mottagningarna.

AdderaCare är en företagsgrupp inom hjälpmedelssektorn. Företagsgruppen består idag av moderbolaget AdderaCare AB samt de sex dotterbolagen Trident Industri AB, Kom i Kapp AB, Erimedgruppen (Erimed Förvaltning AB, Rojan & Ripe AB och Erimed International KB), Amajo A/S, Huka B.V. och Linds Ortopediska AB. AdderaCare bedriver genom sina dotterbolag försäljning till kommuner, regioner och privatpersoner. AdderaCare har i dagsläget två anställda, koncernens CEO och koncernens CFO.

 

Dela detta jobb

logga
AdderaCare - Ekonomiansvarig för Erimed och Linds Ortopediska

Jurek