ekonomijobb.se

Accounting Specialist till If Skadeförsäkring

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

Accounting Specialist till If Skadeförsäkring

Kundlogotyp

Är du intresserad av en framåtlutad och bred redovisningsroll med stora inslag av utvecklingsarbete? Lockas du av att tillhöra en nordisk och kompetent organisation som löpande driver projekt med fokus på kvalitet och förbättring av Ifs ekonomiprocesser? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

If behöver nu stärka upp enheten Local Accounting med en Accounting Specialist som kommer att arbeta med kvalificerad redovisning, skatt och förbättringsarbete utifrån ett växande nordiskt perspektiv. Rollen passar perfekt för dig som är kunnig och intresserad av redovisning och vill vidareutveckla dina kunskaper. Försäkringsbranschen utvecklas snabbt genom digitalisering, nya regelverk och förväntningar från kunder. If strävar efter att varje dag vara försäkringsbolaget som ligger i framkant och driver den utvecklingen. Som Accounting Specialist kommer du att få möjligheten att utvecklas i takt med organisationen och påverka innehållet i den här tjänsten utifrån dina intressen och ambitioner.

Som Accounting Specialist tillhör du ett team på 11 personer och rapporterar till Accounting Manager. Teamet är en del av Local Accounting i Norden och Baltikum som består av totalt 54 medarbetare. Enheten har ett tätt samarbete med olika avdelningar inom organisationen och rapporterar slutligen till CFO. If arbetar flexibelt vilket innebär en möjlighet att arbeta både hemma och på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvar för redovisningen i ett antal mindre enheter eller bolag i Norden

  • Stötta verksamheten i redovisning- och skattefrågor

  • Ta fram analyser och underlag till Ifs affärsverksamhet

  • Leverera underlag till skattedeklaration samt skatterapportering

  • Följa utvecklingen av redovisningsrelaterade regelverk samt säkra implementering i verksamheten

  • Delta och driva förbättringsprojekt inom redovisning, rapportering, skatt, system etc. både lokalt och på en nordisk nivå

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du minst fyra års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsekonom, redovisningsansvarig eller redovisningskonsult. Du är en erfaren Excel-användare och har ett intresse att lära dig nya system och systemstöd. Eftersom Ifs koncernspråk är engelska känner du dig trygg i att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Accounting Specialist är du en framåtlutad person som ser det som en självklarhet att arbeta strukturerat och leverera med kvalité. Då du löpande kommer att arbeta med utvecklingsarbete så passar rollen dig som är nyfiken och gillar att arbeta med problemlösning. Du motiveras av eget ansvar och har en stark drivkraft att slutföra dina arbetsuppgifter. Samtidigt har du en god samarbetsförmåga och inser vikten samt nöjet att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Detta erbjuder If

I en kultur där förtroende sitter i ryggraden och vår nyfikenhet driver oss framåt, lägger vi själ och hjärta i allt vi gör. Vi utmanar oss själva och varandra för att växa. Både som individer och tillsammans. Hos If finns en stor kompetens och gedigen erfarenhet från engagerade kollegor att lära sig utav. If erbjuder dessutom ständig kompetensutveckling genom kurser och interna utbildningar. Vi ställer höga krav samtidigt som vi litar på att det är genom medarbetares egenskaper, kunskaper och vilja att utvecklas, som vi tillsammans blir ett ännu bättre försäkringsbolag.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073 384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

If Skadeförsäkring bedriver skadeförsäkring i Sverige och via filialer i Norge, Danmark, Finland, Estland samt Lettland. Därutöver har If Skadeförsäkring filialkontor i Frankrike, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland för att stödja kunder med internationell verksamhet. Våra 7 900 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi försäkrar det som är värdefullt i livet. Läs mer på www.if.se

 

Dela detta jobb

Accounting Specialist till If Skadeförsäkring

Prodiem