ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Accounting Manager till Securitas Group Holding

Ansök nu

Accounting Manager till Securitas Group Holding

Kundlogotyp

Vill du som Accounting Manager få möjligheten att utvecklas i ett av Sveriges största multinationella företag? Trivs du i en kvalitetssäkrande roll där även ledarskap och digital utveckling är centrala delar? Lockas du av att bli en del av en etablerad och kompetent koncernfunktion? Då ska du definitivt söka rollen som Accounting Manager på Securitas!

Detta söker vi

I rollen som Accounting Manager för Group Holding kommer du att ansvara för och leda ett team om fyra medarbetare. Teamet ansvarar för redovisningen och rapporteringen av det svenska moderbolaget Securitas AB och åtta holdingbolag. Du kommer att arbeta med kvalificerad redovisning och även ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra att teamet levererar en högkvalitativ redovisning och finansiell rapportering. I rollen ingår att kontinuerligt arbeta med att effektivisera och förbättra finansiella processer och rutiner, och då med ett digitalt fokus. 

Rollen som Accounting Manager är ny, då ansvaret idag ligger hos Finance Manager. En utökning sker nu av Group Holding, då koncernens tillväxt kräver än mer inom området redovisning och rapportering samt digitalisering. Du kommer att rapportera till Finance Manager Group Holding och vara placerad på Securitas huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som Accounting Manager kommer du att arbeta brett men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:

  • Leda, stötta och utveckla redovisningsteamet

  • Ansvar för koordinering och kvalitetssäkring av månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Medverka vid framtagning av årsredovisning

  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter

  • Kostnads- och intäktsallokeringar

  • Intern och extern rapportering

  • Hålla sig ajour med förändringar inom redovisnings-, regelverk- och skatteområdet

  • Etablera och upprätthålla effektiva interna rutiner samt god intern kontroll

  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Du kommer att arbeta nära ditt team men du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga inom Group Holding och Group Finance.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter en gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering. Du kan exempelvis ha en revisionsbakgrund kompletterat med erfarenhet av en redovisningschefsroll. En dokumenterad erfarenhet av ledarskap och ett gediget intresse, ser vi som en självklarhet.

Du har högst troligen arbetat i en koncernmiljö och är van vid en internationell kontext, där du dagligen har använt engelska. Slutligen har du arbetat i flertalet systemrelaterade förbättringsprojekt, och högst troligen haft en drivande projektledarroll.

Du som person

För att trivas i den här tjänsten som Accounting Manager ser vi att du är trygg i din redovisningskompetens, du är en person som ser till att saker och ting blir gjorda samt tar ett tydligt ägarskap. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete.

Då tjänsten bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som med andra avdelningar samt med externa parter, fäster vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga och att du har lätt för att skapa förtroende. Vidare trivs du med att arbeta i en omväxlande och föränderlig miljö och har ett ledarskapsfokus där du motiveras av att stötta och utveckla dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Securitas har kunder av alla storlekar, inom många olika branscher och kundsegment. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 370 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på: www.securitas.com

 

Dela detta jobb

Accounting Manager till Securitas Group Holding

Prodiem