ekonomijobb.se

logga

Accounting Manager till Internationella Engelska skolan

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-02-04

Ansök nu

Accounting Manager till Internationella Engelska skolan

Logo

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 28 000 elever i 39 skolor samt 4 600 elever i sju skolor i Spanien. I Sverige bedriver IES skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Huvudinriktningen är årskurserna 4–9, vad som internationellt benämns ”middle school”. Inom grundskolan är IES den ledande enskilda huvudmannen, med sjutton av de tjugo största friskolorna i Sverige och elever från 162 av landets 290 kommuner. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 28:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål. Läs mer om företaget på www.corporate.engelska.se

Nu söker IES en Accounting Manager som lockas av ett övergripande redovisningsansvar och möjligheten att vidareutveckla ekonomifunktionen. IES befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt genom både förvärv och nystartade skolor. Vi söker dig som vill vara med på tillväxtresan och arbeta på ett mycket trevligt bolag i Täby där en av skolorna ligger vägg i vägg med kontoret!

Detta söker vi         

Som Accounting Manager kommer du att få ett helhetsansvar för redovisningen av IES svenska bolag som omsätter drygt 3 miljarder SEK. Du kommer att arbeta operativt med kvalificerad redovisning samt kvalitetssäkring av arbete från ekonomer ute på skolorna. Då IES befinner sig under tillväxt kommer en stor del av rollen innebära vidareutveckling av processer, rutiner och struktur. Du kommer även att vara delaktig i integration och etablering av ekonomiprocesser på nystartade skolor. Som Accounting Manager rapporterar du till Head of Group Accounting och arbetar till stor del i Hogia, Qlikview samt Excel. Tjänsten är placerad på IES nyrenoverade huvudkontor i Täby med närhet till bussförbindelser och möjlighet till parkering.

Dina arbetsuppgifter

  • Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Bokslutsarbete (månads-, kvartals- och årsbokslut)

  • Årsredovisning för IES i Sverige AB och IES i Sverige Holdings II AB

  • Skattedeklarationer och momsdeklarationer

  • Avstämning och analys av skolpeng samt statliga bidrag

  • Agera stöd till skolekonomer i redovisningsfrågor

  • Kontakt med revisorer

  • Delaktig i integration och etablering av ekonomiprocesser på nystartade skolor

  • Hålla dig à jour med förändringar inom redovisningsområdet

  • Aktivt delta och driva processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning eller revision. Troligtvis arbetar du idag i en liknande roll alternativt som redovisningskonsult, redovisningsekonom eller revisor. Du är självständig i bokslutsarbete och har erfarenhet av K3 regelverk. Vidare är det ett plus men inget krav att du självständigt har upprättat årsredovisningar. Du besitter en god systemvana och erfarenhet av arbete i Excel. Vidare behärskar du svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Accounting Manager hos IES är du en produktiv och strukturerad person som på ett självständigt sätt kommer i mål med dina uppgifter. Du är kvalitetsmedveten men besitter även förmågan att se till helheten och prioritera vad som är viktigast. Samtidigt är du en teamplayer som trivs i kontakten med kollegor ute i verksamheten. Du är van att arbeta i en miljö med deadlines och har lätt för att anpassa dig till förändringar. Slutligen ser vi att du är en nyfiken person som gillar problemlösning och vågar tänka nytt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Intervjuer för denna rekryteringsprocess kommer att påbörjas den 7 januari. Urval och intervjuer sker därefter löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.

Dela detta jobb

logga
Accounting Manager till Internationella Engelska skolan

Prodiem