ekonomijobb.se

Accounting assistant till Internationella Engelska skolan

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-18

Ansök nu

Accounting assistant till Internationella Engelska skolan

Nu söker IES en administrativ stjärna med grundläggande förståelse för redovisning till rollen som Accounting Assistant! IES befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt genom både förvärv och nystartade skolor. Vi söker dig som vill vara med på tillväxtresan som en del av ett familjärt team. Tjänsten är placerad på IES nyrenoverade huvudkontor i Täby med närhet till bussförbindelser och bra parkeringsmöjligheter.

Detta söker vi

För tjänsten som Accounting Assistant söker vi en strukturerad person med administrativ ådra. Vi söker dig som trivs i en roll med breda kontaktytor, då du kommer att stötta och samarbeta med såväl kollegor på ekonomiavdelningen som medarbetare ute i verksamheten. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans ansvarar för bland annat administration, redovisning, konsolidering, moms- och skatt, bokslut och rapportering för hela IES. I rollen som Accounting Assistant ansvarar du bland annat för delar av den löpande redovisningen, leverantörsreskontra, balansavstämningar, administration samt för att stötta skolekonomer i frågor som ligger inom ditt område. IES befinner sig i en spännande fas, och söker dig som vill vara med på resan!

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Löpande bokföring

  • Att administrera kundinbetalningar

  • Leverantörsbetalningar och fakturahantering

  • Påminnelsehantering av leverantörsfakturor

  • Administration av företagskort och tjänstebilar

  • Avstämningar av balanskonton

  • Att supportera skolekonomer i redovisningsfrågor

Din profil

Du har troligtvis en gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med praktisk erfarenhet från en liknande roll. Vi ser antingen att du är i början av din karriär eller att du arbetar som ekonomiassistent eller junior redovisningsekonom och trivs med arbetsuppgifterna. Det är viktigt att du är en prestigelös person som gillar att arbeta brett med administration och ekonomi. Vi ser helst att du är bekväm med att kommunicera på engelska.

Du som person

För att lyckas i rollen tror vi att du är en serviceinriktad person som tycker om att samarbeta med andra. Du bör trivas i en tjänst med många kontaktytor och se det som naturligt hjälpa och supportera såväl dina kollegor som övriga medarbetare inom organisationen. Ditt arbetssätt präglas av struktur och kvalitetsmedvetenhet, och du inser vikten av att arbeta noggrant och detaljfokuserat. Du är duktig på att överblicka och prioritera dina arbetsuppgifter, och har förmågan att se var och hur du kan stötta dina kollegor i det dagliga arbetet. På IES finns ständigt spännande projekt på gång, och det är viktigt att du har en positiv inställning till förändring och förnyelse!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014.

Välkommen med din ansökan!

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 31 000 elever i 43 skolor. IES bedriver skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Inom grundskolan är IES den ledande enskilda huvudmannen, med sjutton av de tjugo största friskolorna i Sverige. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 28:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål.

Dela detta jobb

Accounting assistant till Internationella Engelska skolan

Prodiem