Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Tillsammans gör vi skillnad! 
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 29 900 elever. Tillsammans med 5 500 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Språkcentralen i Grundskoleförvaltningen organiserar modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet för ungefär 14000 elever i stadens grundskolor. De närmare 300 lärarna undervisar i ett femtiotal olika språk. Utbildningsnivån är mycket skiftande, och många av lärarna har en utbildnings- och yrkesbakgrund i andra kulturer än den svenska. 
Språkcentralen i Grundskoleförvaltningen organiserar modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet för ungefär 14000 elever i stadens grundskolor. De närmare 300 lärarna undervisar i ett femtiotal olika språk. Utbildningsnivån är mycket skiftande, och många av lärarna har en utbildnings- och yrkesbakgrund i andra kulturer än den svenska. i söker nu nya medarbetare för tillsvidareanställning och vikariat.

Arbetsuppgifter

I samarbete med andra medarbetare i grundskoleförvaltningen ingår att stödja verksamheten så att vi skapar de bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget. Som skoladministratör utgör du ett nära chefstöd till ledningen inom områden som elev- informations- ekonomi- samt myndighetsadministration. 
I uppdraget ingår att hantera elevadministration, i våra IT-system Extens, Novasoft samt Skola 24. 
Du kommer att arbeta med excel, som är en stor del i ditt dagliga arbete samt MaApps. 
Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för såväl den interna som externa servicen och arbetar med posthantering, diarieföring, registrering, arkivering, diarieföring i Platina, beställningar och konteringar i Raindance. 

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning inom det administrativa området. Tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Gärna erfarenhet av att arbeta inom skolverksamhet samt i kommunal verksamhet. Datorvana och goda kunskaper i Officepaketet. Eftersom till stor del kommer att arbeta i Excel krävs mycket goda kunskaper i detta program. Erfarenhet och kunskap kring IT-stöden Extens, Raindance, Platina samt Skola 24 är meriterande. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. 
Då Språkcentralen arbetar med och servar alla Malmös stads skolor så krävs en stor portion tålamod, stresstålighet, förmåga att ha många bollar i luften samt en hög serviceanda. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Referensnummer: 171-18-0032

Kontaktpersoner

  • Anders Sörensson
  • enhetschef
  • 0705-447351

Fackliga företrädare

  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 070-922 45 66
  • 040-97 91 66

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.