Rollen hos oss

Som projektinköpare arbetar du med att planera, genomföra och följa upp inköp vid ett eller flera av avdelningens projekt. Du är involverad i anbuds- och projekteringsfasen samt är även ansvarig för att driva upphandlingar av olika slag under hela projektets genomförande. Du arbetar i nära samarbete med många olika kompetensområden såsom anbudsingenjörer, projekteringsledare, entreprenadingenjörer, plats- och projektchefer.

I arbetet ingår att självständigt driva hela inköpsprocessen. I detta innefattas leverantörsbedömningar, leverantörsval, genomförande av förhandlingar samt att med vald leverantör komma till avslut och skriva kontrakt. Som projektinköpare är du även ansvarig för att ta strategiska beslut för hur inköpsarbetet skall bedrivas i det specifika projektet. Som stöd har du våra inköpssystem, erfarna kollegor, lead buyers och centrala resurser för internationella inköp.

Inom NCC strävar vi efter att kombinera kostnadseffektiva projektinköp med en strävan att samla våra volymer för att på bästa sätt nyttja fördelarna med att vara ett stort företag. Som projektinköpare blir du en nyckelperson som kombinerar olika inköp och avtal på bästa sätt och den som styr mot NCC-koncernens gemensamma inköpsmål och strategier.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med inköp, gärna inom byggbranschen samt har grundläggande byggteknisk kunskap. Det är meriterande om du även har annan erfarenhet från byggbranschen

Du har troligen akademisk utbildning kompletterat med arbetslivserfarenhet alternativt 3 4-årigt tekniskt gymnasium eller motsvarande.

Dina egenskaper

För att lyckas är det viktigt att du har förmåga att skapa kontakter och god förmåga att göra affärer på affärsmässiga och etiska grunder. Du är strukturerad och skicklig på att hitta tekniskt och affärsmässigt fördelaktiga lösningar på kort och lång sikt.

Som person är du noggrann och analytiskt lagd, du har ett intresse för ekonomisk styrning och uppföljning samt ser också en utmaning i att förebygga och hantera problem som dyker upp löpande under projektets gång.

Många av våra projekt genomförs i nära samverkan med beställare och andra parter och du bör därför trivas med att arbeta i nära samarbete med såväl kollegor som externa kunder/medarbetare.

Ytterligare information

Tjänsten är en Tillsvidareanställning med placering i Eskilstuna.

Vi erbjuder

Välkommen till oss om du vill vara med och bygga något stort – att förbättra vardagen för nuvarande och kommande generationer. Vi erbjuder dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och god arbetsmiljö.

Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande, ansök därför så snart så möjligt, dock senast 2017-08-20.

Välkommen med din ansökan!