Gruppchef Inköp

På NCC är vi djärva nog att tro att vi faktiskt kan förändra världen till något bättre. Därför kräver ett jobb här kreativt tänkande, förmåga att samarbeta och hantera en mängd olika utmaningar. Vi älskar att se människor växa och tror man gör det bäst i en vänlig och stöttande miljö. Välkommen till oss om du vill vara med och bygga en bättre och mer hållbar framtid – beyond construction. 

Som Gruppchef Inköp på NCC tillhör du en specialistenhet med andra funktioner såsom anbud, kalkylering, KMA mm. Samtliga funktioner stöttar avdelningen som helhet, och avdelningen Infraservices East omfattar Småland, Blekinge, Östergötland och Skaraborg där avdelningskontoret ligger i Jönköping. Tjänsten som Gruppansvarig Inköp innebär en delad roll. Till viss del arbetar du operativt med att planera, genomföra och följa upp strategiskt viktiga inköp i avdelningens projekt i nära samarbete med platschef och projektchef. Din andra del blir att ansvara för att planera och koordinera hela inköpsarbetet inom Infraservices East och utveckla projektinköparna i inköpsgruppen på avdelningen. Till stöd i uppdraget har du ett väl anpassat inköpssystem samt många erfarna kollegor, både inom inköp, inom avdelningen som helhet och på NCC. 

Här är dina nya utmaningar

Din roll som Inköpare innebär att driva upphandlingar av olika slag under hela projektens genomförande och du är även ansvarig för att följa upp, utvärdera och utveckla våra leverantörer. I rollen som Gruppchef har du personalansvar för 5 Inköpare som sitter placerade inom avdelningens geografi. Som Gruppchef har du som uppgift att säkerställa att våra Inköpare har de erfarenheter och kompetenser som verksamheten kräver, samt att skapa förutsättningar för ett fortsatt framgångsrikt inköpsarbete. Ett av fokusområden i uppdraget just nu är att etablera ett nytt arbetssätt som skapar största möjliga nytta för hela avdelningen och du blir en nyckelperson för att genomföra koncernens nya inköpsstrategi. 

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi gärna att du har

Vi ser att du har en byggteknisk utbildning eller motsvarande kompletterat med arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet av inköpsarbete i mark- eller anläggningsprojekt, är duktig på att skriva avtal och har god förhandlingskompetens. Du har goda kunskaper inom byggteknik och entreprenadjuridik, förmåga att överblicka helheten samt är duktig på att planera ditt inköpsarbete. Som person är du drivande, strukturerad och en nyfiken problemlösare som gillar att förhandla och att göra affärer. För att lyckas är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera både i tal och skrift och att du kan involvera dina kollegor mot en gemensam målbild. Du har också en god förmåga att göra affärer på affärsmässiga och etiska grunder. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi ser också att du har goda ledaregenskaper där du står för ett tydligt, förtroendeingivande och inspirerande ledarskap.

Kom och väx!

Anställningsform är tillsvidare på heltid och placeringsort är valfri inom avdelningen som omfattar Småland, Blekinge, Östergötland och Skaraborg. Avdelningskontoret ligger i Jönköping. Tjänsten är en tillsvidareanställning med strat enligt överenskommelse.Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Fredrik Skiöld, Specialistchef, som är rekryterande chef för denna tjänst på telefon 070-535 23 25.

Kontaktpersoner

Fredrik Skiöld
Specialistchef
070-535 23 25