NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

Sektor Asfalt är en del inom NCC Industry AB som in sin tur är ett dotterbolag till NCC AB. Sektorn har ca 1 000 medarbetare och omsätter ca 3,8 miljarder kronor. Sektorn organiserar under division Asfalt som spänner över hela norden som i sin tur igår i Affärsområde Industry.

Rollen hos oss
Nu söker vi en Controller som vill arbeta med ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av NCC Industry, Sektor Asfalts verksamhet.

Du kommer att arbeta med, och ansvarar för, Business Controlling i region nord. I rollen ingår ekonomirapportering såsom prognoser, månadsutfall, bokslut, återkoppling till budget, prognos och kalkyl, säkra rätt bokföring inför rapportering, felhantering och rimlighetsbedömning.

I tjänsten ingår även avstämningar av balansräkningen för hela Sektor Asfalt Sverige samt att hålla i/ansvara för utbildning med avseende på ekonomifrågor. Du rapporterar till chefscontroller inom Sektor Asfalt Sverige.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som är civilekonom, gärna med en finansiell- eller controllerinriktning. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisnings- och controllerarbete inom större verksamheter, gärna inom bygg- eller industriellverksamhet. Vidare är det viktigt att du har vana av att vara nära affärerna och på ett pedagogiskt sätt förklarar ekonomiska styrmodeller samt kan sätta upp relevanta KPI- värden för verksamheten.

Dina egenskaper
Du har ett stor intresse för affärer och en stark inre drivkraft. Du kan arbeta självständigt med att följa upp resultat och göra analyser men det är viktigt att du har förmågan och viljan att coacha linjechefer ur ekonomiska aspekter. Du är engagerad och resultatinriktad samt har viljan att arbeta produktionsnära. Bolaget är i en förändringsprocess varför egenskaper som flexibilitet och öppenhet för nya idéer är mycket viktiga. Vi fäster även stor vikt vid egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang, drivkraft och att du har ett strukturerat arbetssätt.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidaranställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Umeå. Sektorns och regionens verksamhet är utspridd över en stor geografi vilket innebär att resor med övernattning ingår. B-körkort är ett krav. Möjlighet till personalbil finns. 

Ansökan
Under sommaren kommer vi ha begränsad möjlighet att ge återkoppling till våra kandidater. Vi kommer hantera samtliga ansökningar löpande, men återkoppling samt svar på frågor om tjänsten kommer ske i början av augusti. För dina frågor är du välkommen att mejla ansvarig rekryterare, Karin Österman de Wall, karin.osterman.de.wall@ncc.se . 

Tveka dock inte att skicka in din ansökan och CV!

Vi erbjuder
Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Hos oss är det du som påverkar din utveckling.